Prinsjesdag 2017


Op dinsdag 19 september 2017 is het Prinsjesdag. Op Prinsjesdag spreekt Koning Willem-Alexander de Troonrede uit. Daarmee opent hij het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal. De minister van Financiën biedt de Tweede Kamer traditiegetrouw om 15:15 uur de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan.

Prinsjesdag

De traditionele start van het parlementaire jaar voor de Eerste en Tweede Kamer is 🤴Prinsjesdag in Den Haag. Op de derde dinsdag in september spreekt Koning Willem-Alexander in de Ridderzaal de troonrede uit waarin de regering haar belangrijkste plannen voor het komende jaar bekendmaakt. Voorafgaand aan het voorlezen van de troonrede trekken Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in de Glazen Koets, gevolgd door andere belangrijke leden, met een rijtour van Paleis Noordeinde via het Lange Voorhout naar het Binnenhof.

Programma

   12:45 uur - Glazen Koets rijdt van de Koninklijke stallen naar Paleis Noordeinde
   13:00 uur - Vertrek rijtour koninklijke stoet van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof
   13:15 uur - Troonrede Ridderzaal
   13:50 uur - Glazen Koets vertrekt vanaf het Binnenhof richting Paleis Noordeinde
   14:00 uur - Balkonscène Paleis Noordeinde
   14:30 uur - Muzikale show van militaire korpsen op het Lange Voorhout

Route Glazen Koets

Voorafgaand aan de troonrede trekt er tussen 13:00 en 13:15 uur een koninklijke stoet door Den Haag. De koning en de belangrijkste leden van het Koninklijk Huis maken een rijtoer met de Glazen Koets, die de Gouden Koets tijdens de restauratie vervangt, van Paleis Noordeinde via het Lange Voorhout naar de Ridderzaal op het Binnenhof.

De gebruikelijke route is in gebruik sinds 1925, toen door een verhoging van de straat het niet langer mogelijk was om onder de Stadhouderspoort aan de voorzijde van het Binnenhof door te gaan. De Glazen Koets komt nu via de Mauritspoort en de Binnenpoort het Binnenhof op. Tijdens de traditionele rijtoer wordt er elke minuut een saluutschot afgevuurd door de batterij 11e Afdeling Rijdende Artillerie (Gele Rijders) op het Malieveld.

Balkonscène

Rond 13:50 uur vertrekt de Koninklijke Familie weer per Glazen Koets naar Paleis Noordeinde. Nadat Koning Willem-Alexander en de andere leden van het Koninklijk Huis zijn teruggekeerd op Paleis Noordeinde, volgt rond 14:00 uur de balkonscène waarbij de koninklijke familie op het balkon door het publiek wordt toegejuicht.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
Humor LuckyTV
Willy oefent voor de troonrede!

De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod