TodaysArt 2017


TodaysArt Festival in Den Haag is een jaarlijks internationaal en multidisciplinair evenement voor hedendaagse creativiteit. Tijdens het festival presenteren de meest creatieve artiesten uit de hele wereld unieke en speciaal ontwikkelde producties en optredens. Het festivalweekend staat in het teken van avontuurlijke en innovatieve creativiteit met een programma dat presentaties biedt van relevante muziek, kunst en technologie.

TodaysArt 2017

De nieuwste editie van ⚫TodaysArt⚪ vindt dit jaar wederom plaats in het centrum van de stad, in het hart van het Haagse theaterkwartier: het Theater aan het Spui en het Filmhuis Den Haag. Daarnaast plaatst TodaysArt voor de eerste keer een avant-gardistische vingerafdruk op de podia van het meest klassieke theater van de stad, de Koninklijke Schouwburg, met vier hoofdacts, vier clubs en een tentoonstelling. Het tweedaagse festival zet tegenstellingen naast elkaar: het provoceert en zoekt de dialoog op, het daagt het publiek uit en duikt in het mystieke domein van algoritmische systemen. TodaysArt 2017 is een pleidooi voor complexiteit en stelt de vraag: who is connecting the dots?

Programma

TodaysArt vindt plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 september 2017. De artiesten laten de verscheidenheid van het performance- and clubprogramma zien. TodaysArt heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd als pionier op het gebied van liveperformances die het publiek telkens meeslepende en aangrijpende nieuwe ervaringen brachten. Dit jaar kan wederom niets anders worden verwacht dan dat: een disruptief en experimenteel programma, vol onverwachte ervaringen.

Highlights

Highlights van TodaysArt 2017 zijn onder andere de voor een Oscar genomineerde Hauschka die een geheel nieuwe show gebaseerd op zijn laatste album What If brengt. Ata Kak, een Ghanees artiest en icoon van het Awesome Mixtapes from Africa fenomeen, brengt zijn flamboyante en energieke mix van highlife, rap, funk en lo-fi elektronica naar Den Haag. Verder komt Berlijns elektronisch kunstenaar Thomas Ankersmit terug naar TodaysArt met de wereldpremière van Serge & Mondriaan. In het speciaal voor het festival gecomponeerde werk vertaalt Ankersmit de artistieke visie op een nieuwe vorm van (abstracte) muziek van Piet Mondriaan in een elektronische compositie. Het legendarische Rotterdamse label Clone Records bestaat 25 jaar en viert dat op TodaysArt tijdens de clubnacht, met optredens van Legowelt, Aleksi Perala en Inga Mauer.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod