iAfrica Film Festival 2017


Den Haag heeft sinds vorig jaar een nieuw filmfestival in haar midden, het iAfrica Film Festival (iAFF). Een specifiek festival dat een platform creΓ«ert voor Afrikaanse filmmakers.

Twee gedeelten

Het 🎦iAfrica Film Festival bestaat dit jaar uit twee delen. Het begint op donderdag 21 september 2017 in Leiden. Het festival wordt vervolgd in Den Haag op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2017 en is een initiatief van de stichting Yangambi. Het festival wil een platform creΓ«ren voor filmmakers van het Afrikaanse continent. Tijdens dit festival krijg je de kans om door de ogen van Afrikaanse filmmakers te kijken naar het Afrikaanse continent.

Een andere kijk op Afrika

Het iAfrica Film Festival is een festival voor iedereen om nader kennis te maken met de Afrikaanse film. Er worden maatschappelijke vraagstukken in verband met Afrika en de verspreiding van het Afrikaanse volk over de verschillende delen van de wereld belicht. Elke film die de revue passeert, behandelt bijzondere onderwerpen die wellicht jouw perceptie over Afrika zal doen veranderen.

Er is meer

Wat kun je nog meer verwachten? Live muziek, Afrikaanse hapjes en ten slotte een fototentoonstelling genaamd 'The Black Dutch Project'. Deze expositie toont portretten van Nederlandse rolmodellen met een Afrikaanse achtergrond. Dit is een initiatief van Yangambi in samenwerking met Basabose Photography.

Dit filmfestival is een andere kijk op het werelddeel dat Afrika heet!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod