Popronde 2017: Delft


Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2017 strijkt Popronde neer in 41 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond ongeveer 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

Overal gratis toegankelijk

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied — buiten de mainstream om — in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum 'n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden ongeveer 135 bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat zeker geen wedstrijdelement!

Kweekvijver

Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act 'zappen'. De bands die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carriere in de muziekbusiness. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef' Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, Case Mayfield, RondΓ©, Roosbeef, Kensington, The Brahms, Pauw, Lucky Fonz III en Haevn.

Infostand Delft

Voor informatie over Popronde Delft op 21 september 2017, tips en voor merchandise bezoek je vanaf 19:30 uur de Popronde Infostand aan de Koornbeurs in Delft. Popronde CD's van de vorige edities, oordopjes, polsbandjes, tasjes, T-shirts, petjes en paraplu's. En als je er dan toch bent, maak meteen een selfie bij de Phocabby Selfie Service!

Rondvaart Delft

Ook dit jaar stelt Rondvaart Delft weer een boot beschikbaar voor bijzondere sessies. Om 19:30 uur en 20:30 uur zullen er akoestische sets op de rondvaartboot plaatsvinden. Vorig jaar zaten ze goed vol, dus wees op tijd anders mis je de boot!

   19:30 uur: Certain Animals.
   20:30 uur: Irrational Library.

    Rondvaartboot opstapplaats: Koornmarkt 113, Delft.

Programma Delft

Het programma in Delft is zeer veelzijdig en uitgebreid. Kijk op de website van 🎸Popronde Delft voor het volledige programma, aanvangstijden en locaties.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod