Mondriaan Jazz Festival 2017


Het Mondriaan Jazz Festival vertaalt de liefde van Mondriaan voor jazzmuziek naar een internationaal najaarsfestival. De line-up barst van de gevestigde grootheden, maar houdt met de toevoeging van aanstormend (jazz)talent de muziek van de toekomst scherp in de gaten. Centraal staat de beruchte New Yorkse jazzscene met haar vele progressieve subculturen. Immers bracht Mondriaan een groot deel van zijn leven door in de levendige Amerikaanse stad New York.

#MJAZZ

Het 🎷Mondriaan Jazz Festival zal zaterdag 14 oktober 2017 plaatsvinden op verschillende locaties rond de Grote Markt in Den Haag, in het Paard, het Koorenhuis en Humanity House.

Het festival is een klein, internationaal topfestival in het kader van het Haagse jaar van Mondriaan. De programmering biedt een progressieve scala aan aanstormende en gevestigde grootheden in jazz in al zijn vormen. Gepoogd is om de liefde die kunstenaar Mondriaan had voor jazz daadwerkelijk te vertalen naar een festival, waarbij de focus deze eerste editie gelegd is op de progressieve subculturen van de beruchte New Yorkse jazz scene. Het festival onderscheidt zich van alle andere jazz festivals in Nederland, door als eerste in het najaarsseizoen, een internationale top programmering te bieden waar echt iets te ontdekken valt; een zoeklicht voor de grootheden van morgen met een bewuste insteek om de vertaling van de kunstvormen van Mondriaan te vertalen naar muziek.

Naast verschillende concerten zal in de Humanity House ook de jazz platen collectie van Mondriaan worden tentoongesteld en zullen er interviews plaatsvinden met verschillende artiesten op het festival. In zowel het Filmhuis als op het festival in het Humanity House overdag zal de documentaire Chasing Trane: the John Coltrane Documentary worden gedraaid.

Line Up

Zo zal saxofonist en zoon van Ravi Coltrane een zeer uniek en éénmalig bijzondere live uitvoering van het Canto Ostinato, uitgevoerd door het Amsterdam Mallet Quartet onder leiding van YoungVIP winnaar Vincent Houdijk, ten gehore brengen. Ook zijn er Nederlandse debuten onder meer Nate Smith KINFOLK (USA), Evan Marien & Dana Hawkins (USA) en Noorse nu-soul talenten Rohey. Voorts zijn ook internationale toppers bevestigd: FORQ (USA), Jaimeo Brown Transendence (USA), Mammal Hands (UK), Jamire Williams (USA) en de Indiase zangeres Ganavya Doraiswamy.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate




De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod