India Dans Festival 2017


Korzo viert ieder jaar in oktober twee weken lang de rijke Indiase dans en cultuur tijdens het India Dans Festival. Van Kathak tot urban en van Bharatanatyam tot aan moderne dans; Korzo is het podium voor toonaangevende en beginnende talenten. In de intieme ambiance van het Korzo theater worden inspirerende optredens van grote internationale artiesten afgewisseld met verfrissende, moderne in-house producties. Ook is er plek voor de lokale danscommunity om elkaar te ontmoeten, werk te presenteren en workshops te volgen.

Het festival

Door het unieke signatuur en de groeiende belangstelling van artiesten, publiek en pers is het festival één van de belangrijkste Europese manifestaties voor Indiase dans. Korzo laat zien dat niet-westerse klassieke dans ook hier van betekenis is en presenteert daarnaast dansers met een eigentijdse visie op de danskunst. Dankzij de laagdrempeligheid weet een breed publiek het festival te vinden en kunnen bezoekers genieten van topvoorstellingen, lezingen, films en workshops.

Club Bombay

Club Korzo verandert tijdens de 7e editie van het festival in de bruisende Club Bombay. Het India Dans Festival vindt plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 29 oktober 2017.

Naast prachtige voorstellingen is er veel meer te beleven tijdens het festival. Dit alles gebeurt in Club Bombay. Zo worden er mooie filmdocumentaires getoond en is er ruimte voor inspirerende nagesprekken, leuke meet & greets, lekkere diners en leerzame workshops. Toegang is voor bijna alle Club Bombay programma’s gratis, maar voor de workshops en diners moet een ticket gekocht worden.

Diners

Op zaterdag 28 oktober 2017 kunt u backstage heerlijk genieten van de smaakvolle Indiase keuken samen met de makers van Satyagraha in de Keuken van Korzo. Daarnaast organiseert het naastgelegen Restaurant Floc speciaal voor het festival een Indian Pop-Up. Kies voor vis, vlees of vega en geniet van een heerlijk 3-gangenmenu. Maak uw diner compleet met speciale Indiase wijnen. U kunt aanschuiven vanaf 17.30 uur tot uiterlijk 18.30 uur en Floc zorgt ervoor dat u op tijd bent voor de voorstelling.

Films

Tijdens het India Dans Festival worden diverse films en documentaires getoond. De toegang is gratis.

Muziek

Indiase muziek is van oudsher al verweven met de Indiase dans en minstens zo rijk. Binnen het India Dans Festival is veel live muziek verbonden aan dansproducties. De festivalpartners Zuiderstrandtheater en De Nieuwe Kerk organiseren in dezelfde maand een aantal Indiase concerten.

Talks

Naast de voorstellingen is er tijdens het festival veel ruimte om te praten, discussiΓ«ren en elkaar en de artiesten te ontmoeten. Zo vinden er nagesprekken plaats en kunt u tijdens de meet & greets de dansers ontmoeten en met ze op de foto.

Workshops

Tijdens het India Dans Festival kunt u kiezen uit een gevarieerd aanbod van verdiepende - en introductieworkshops. Zo zijn er open lessen tijdens de Monday Movement Class en een introductieworkshop Indiase dans waar iedereen aan mee kan doen. Gevorderde Bharatanatyam dansers kunnen hun kennis verdiepen tijdens de Weekend Intensive. Naast dans kunt u ook kennis maken met de martial arts stijl Kalaripayattu en leert u hoe lekker en gezond Vedisch koken is.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod