Just Peace Festival 2017


Donderdag 21 september 2017 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vrede. Rond deze dag vindt in Den Haag voor de vierde keer het Just Peace festival plaats. Gedurende 21 tot en met 24 september 2017 worden er veel activiteiten georganiseerd, verspreid over diverse locaties in Den Haag, waarbij alles draait om het centrale thema Vrede en Recht. Het gevarieerde programma biedt een unieke combinatie van inhoud, sport en muziek.

Den Haag: internationale stad van vrede en recht

Den Haag is de internationale stad van vrede en recht. Tienduizenden mensen werken hier elke dag samen aan een vrediger, rechtvaardiger en veiliger wereld. In zo’n 160 organisaties, honderden bedrijven en kenniscentra. Ook in het Vredespaleis, al meer dan 100 jaar het symbool voor internationale gerechtigheid. Den Haag is dé plek waar conflicten worden voorkomen en vreedzaam opgelost. Gaststad voor internationale conferenties en ontmoetingsplek voor dialoog en debat. Voor iedereen. Nu en in de toekomst.

Jaarlijks terugkerend festival

Het Just Peace Festival is een jaarlijks terugkerend festival met een maatschappelijke impact. Met ruim 40 activiteiten wordt vier dagen lang de Internationale Dag van de Vrede gevierd in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Het programma van het 🕊️Just Peace festival bestaat uit een mix van debat, podiumkunst, museale activiteiten, sport en muziek, waarbij het thema Vrede & Recht centraal staat. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan onder andere de Vredesloop, een kijkje nemen bij internationale organisaties, genieten van muziekoptredens of luisteren naar inspirerende sprekers tijdens HagueTalks. Ook voor kinderen worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals een speurtocht. Het Just Peace festival is een initiatief van Stichting The Hague United for Peace & Justice in samenwerking met diverse instellingen en de gemeente Den Haag.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod