World Championship Sand Sculpting 2018


In het kader van de viering van 200 Jaar Badplaats Scheveningen zal op het Lange Voorhout in Den Haag van maandag 4 tot en met dinsdag 12 juni 2018 het World Championship Sand Sculpting worden gehouden. Het is de eerste keer dat Nederland (Den Haag) gastland is van dit unieke wereldkampioenschap op het gebied van zandsculptuur, dat eens in de 3 jaar wordt gehouden.

Deelnemers

Vanaf maandag 4 juni 2018 creëren topartiesten uit Japan, Singapore, Rusland, Mexico, Ierland, de Verenigde Staten van Amerika, Groot Brittannië en Tsjechië bij het Wereldkampioenschap Zandsculpturen aan het Haagse Lange Voorhout de fraaiste kunstwerken. Woensdag 13 juni 2018 maakt de vakjury de wereldkampioen bekend, waarna de zandsculpturen nog tot en met zondag 19 augustus 2018 gratis te bewonderen zijn.

Speciaal zand

Topartiesten uit deze landen creëren elk een sculptuur van 40.000 kilo speciaal zand. Het thema is '200 jaar zee, zand en …'. De zandkunstenaars vertalen dit thema in een breed palet van ontwerpen, die uiteindelijk een tentoonstelling van bijzondere zandkunst zal opleveren. De artiesten laten zich inspireren door onder meer Van Gogh, Dali, Picasso, Nederlandse tolerantie en nieuwe dimensies in kunst en wetenschap.

Spectaculaire avondverlichting

De kunstwerken worden door een team van gespecialiseerde lichtkunstenaars spectaculair verlicht, waardoor gedurende de gehele periode ook in de avonduren een bezoek aan de zandsculpturen op het Lange Voorhout zeker de moeite waard is.

Rondleidingen op aanvraag

Op aanvraag zijn groepsrondleidingen mogelijk, onder leiding van een gids. Kosten € 6,- per persoon. Bij minder dan 4 personen betaalt u een minimaal tarief van € 24,-. Kinderen van 6-12 jaar € 3,-. Maximaal 15 deelnemers per rondleiding. Is de groep groter, dan worden er meer gidsen ingezet.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod