North Sea Regatta 2018


Ook dit jaar vindt het jaarlijkse zeilevenement 'North Sea Regatta' weer plaats met de welbekende Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich en met de RORC North Sea Race weer terug en tot slot voor de kust van Scheveningen de North Sea Regatta Inshore races.

Vuurschepenrace

De Vuur­schepen­race start op dinsdagavond 8 mei 2018 om 19.00 uur. De terugtocht vanuit Harwich start op vrijdagavond 11 mei 2018. De eerste boten worden terugverwacht op zaterdag 12 mei 2018. De prijsuitreiking van deze prachtige tocht vindt plaats op zondag 13 mei 2018.

North Sea Regatta Inshore

Na de Vuurschepenrace en North Sea Race is er even tijd om op adem te komen en het schip weer in orde te brengen om vervolgens mee te kunnen doen aan het strijdtoneel voor de kust: North Sea Regatta Inshore. Deze vindt plaats met Pinksteren op vrijdag 18 mei, zaterdag 19 mei en zondag 20 mei 2018. Dit jaar hebben staan er drie banen in de planning. Baan A voor ORC 1, 2 en 3, ORC TwoHanded & IRC 1 en 2, Baan B voor de sportboten (SB 20, ORC Sportboats, J/70, J/80, J/22 & Yngling) en baan C voor de catamarans waarbij de catamarans de zaterdag en zondag zullen aantreden.

Gevarieerd programma

Het beloofd een mooi spektakel te worden waarbij ook rondom de races wordt gezorgd voor een gevarieerd programma met verschillende social events. Houdt voor de laatste informatie, voor de Notice of Race, voor het Notice Board en voor de social events de website van de North Sea Regatta goed in de gaten.

Kom kijken!

Bewonderen vanaf de kade of het strand kan natuurlijk ook. De spannende wedstrijden zullen zeker te zien zijn vanaf de kust van Scheveningen en de zeilboten kunnen altijd aanmoediging gebruiken vanaf de kade bij het uitvaren of bij binnenkomst. Ook zijn de social events te bezoeken zonder mee te zeilen. Dus kom gerust een kijkje nemen!

In het kort

  • Vuurschepenrace start 8 mei 2018
  • RORC North Sea Race start 11 mei 2018
  • North Sea Regatta Inshore races op 18, 19 en 20 mei 2018

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod