Nederlands Bierproeffestival 2018


Het Nederlands Bierproeffestival is het openingsevenement van de Week van het Nederlandse Bier.

7e Editie

De 7e editie van 🍺Nederlands Bierproeffestival zal plaatsvinden op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 mei 2018 in de Grote Kerk te Den Haag.

Programma

Drie dagen lang presenteren ruim 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren op het Nederlands Bierproeffestival. De Grote Kerk wordt omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein. Op een deel van het kerkplein is er een terras met diverse foodtrucks. Tijdens het festival is er de mogelijkheid om met brouwmeesters in gesprek te gaan over hun bieren en het brouwproces.

Masterclasses

Er worden diverse interessante masterclasses gegeven door deskundige bierkenners, waarin men o.a. meer kan leren over de diverse bierstijlen. Uiteraard kunnen bezoekers bij de verschillende foodstand ook genieten van mooie bier en foodcombinaties.

Minimum leeftijd

Het Nederlands Bierproeffestival is alleen toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder. Ook baby’s en kleine kinderen in kinderwagens en/of draagzakken worden niet toegelaten.

Tickets

Op de website van het festival kun je je tickets online bestellen. Met je entreeticket krijg je toegang tot het festivalterrein op de dag van keuze. Je ontvangt bij entree een proefglas en een festivalboekje met uitgebreide informatie over bierstijlen en de biermerken die je kunt proeven. Kosten per ticket zijn €12,50 voor de donderdag en zaterdag, en een ticket voor de vrijdag kost €15,00. Iedereen boven de 18 jaar is van harte welkom!

Openingstijden

  • Donderdag 24 mei van 18.00 - 22.00 uur

  • Vrijdag 25 mei van 16.00 - 22.00 uur

  • Zaterdagmiddag 26 mei van 13.00 - 17.00 uur

  • Zaterdagavond 26 mei van 18.00 - 22.00 uur


Festivalmunten

Met een festivalmunt Γ  € 2,50 kun je een biertje naar keuze bestellen bij een van de brouwerijen. In sommige gevallen vraagt een brouwer meer munten voor een speciaalbier. Verder kun je met de festivalmunten ook eten, koffie, thee en frisdrank bestellen bij diverse foodstands. Vooraf kun je via de ticketshop op de website van het festival al wat festivalmunten aanschaffen. Ook zijn munten te koop (alleen met pin!) op het festivalterrein.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod