Pro Freestyle The Hague 2018


Pro Freestyle The Hague is het grootste freestyle-evenement de Benelux.

The Hague Beach Stadium

Tal van sporten in diverse disciplines doen Pro Freestyle The Hague Beach Stadium 2018 aan. Zo'n 200 Atleten uit de BMX-, MTB-, Scoot-, Inline- en Skate­boardwereld laten tijdens een lang weekend hun flips en kicks zien. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog te gekke feestjes na de wedstrijden. Het is dus een evenement om zeker niet te missen!

Olympische discipline

Sinds de zomer van 2017 is bekend geworden dat BMX Freestyle tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo voor het eerst op het programma staat. Naast BMX Freestyle staat de andere nieuwe olympische sport skateboarden ook op het prorgamma.

Internationale skateboard wedstrijd

Ook op het programma staan het The Hague International Open Skateboarding. Na de World Cup Skateboarding van vorig jaar heeft Pro Freestyle ook dit jaar een hoogstaande internationaal skateboard street wedstrijd in Den Haag. Skateboard street is in Tokyo een olympische discipline en de course en wedstrijdformat in Den Haag zijn afgestemd op dit onderdeel. Samen met de Nederlandse selectie doen skateboarders uit Zuid-Afrika en ArgentiniΓ« mee in Den Haag. Totaal te verdelen prijzengeld is 7.000 euro. Zaterdag 19 mei zijn de kwalificaties, zondag 20 mei de halve finales en finales.

NK Freerunning

Freerunning is een sport waarbij het de bedoeling is om zo sierlijk mogelijk over obstakels te springen (salto's).

Tijdens Pro Freestyle The Hague wordt voor de 3e keer de Nederlands Kampioenschappen Freerunning georganiseerd. Dit jaar wordt het NK uitgebreid met een vrouwencategorie. Freerunning is nationaal en internationaal sterk in opkomst en er wordt zelf gekeken om freerunning toe te voegen aan de Olympische Spelen in 2024. zondag 20 mei zijn de kwalificaties, maandag 21 mei de halve finales en finales.

Festival

Naast spectaculaire tricks en andere actie van deze stoere sporters is er ook ander vermaakt tijdens de 🚴Pro Freestyle The Hague. Tijdens het evenement vinden leuke feestjes plaats in verschillende uitgaansgelegenheden. Er vinden festival activiteiten plaats. Pro Freestyle The Hague is zeker de moeite waard!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod