Festival Dag in de Branding: ruimtes en rafelranden


De 48e editie van festival 🎢Dag in de Branding staat in het teken van 'ruimtes en rafelranden'.

Geheimzinnige klankwereld

Musici tasten nieuwsgierig nieuwe mogelijkheden op hun instrumenten af. Componisten begeven zich op het gebied van theatrale installaties en meditatieve drones. Het publiek geniet op zaterdag 26 mei 2018 zowel in huiskamers, kelders, galeries als concertzalen van de presentatie waar dit alles uiteindelijk toe leidt: namelijk de spannende en geheimzinnige klankwereld die de muziek van nu te bieden heeft.

Jonge componisten die out-of-the-box denken en daarbij graag het publiek willen omringen met nieuwe geluiden, daar kiest curator Saskia Lankhoorn voor bij deze editie van Festival Dag in de Branding. De eigen(wijze) klankwereld van deze componisten spreekt haar erg aan. Zij durven iets nieuws te doen en zij laat je dat graag horen op vernieuwende plekken zoals kelders, galeries en bijzondere opstellingen.

Nieuwe Kerk, Spui 175

The Fringe Guitar Project omvat nieuw werk van Marina Poleukhina, Barbara Ellison en Maya Verlaak waarin studenten van de Academy for Music and the Performing Arts (Tilburg) laten horen welk volume twintig elektrische gitaren weten te produceren. Zij verkennen de randen van de traditionele concertpraktijk door in, onder en rondom de Nieuwe Kerk hun werk ten gehore te brengen.

The Grey Space, Paviljoensgracht 20

In The Grey Space, een innovatieve plek voor beeldende kunst, worden twee ruimtes tegen elkaar uitgespeeld. Nadat het Matangi Quartet akoestische kamermuziek op de open bovenverdieping van de galerie speelt, neemt Barbara Ellison het publiek mee in een avontuurlijke sonic experience in de donkere betonnen kelder.

Korzo, Prinsestraat 42

Petra Strahovnik schrijft een nieuw pianowerk voor curator Saskia Lankhoorn en Geneviève Murphy presenteert Something In This Universe, haar 'in residence' project bij het Korzo theater.

Programmaboekje

Het programmaboekje van 'ruimtes en rafelranden' is hier te bekijken!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod