Suriname Festival 2017


Suriname, is een land met een smeltkroes van culturen. Lopend door de historische binnenstad van Paramaribo zien we hoe de Afro-Surinaamse, Hindoestaanse, Javaanse en vele andere etnische groepen die het land rijk is zich tegoed doen aan elkaars heerlijke keukens, vaak ook onder het genot van een koude Parbo (Surinaams gebrouwen bier). De bussen die met luide Surinaamse muziek rondrijden door de straten en zorgen voor een feestelijke sfeer die altijd te proeven is.

Kom en proef Suriname

Dit gevoel, deze sensatie, wordt voor twee dagen naar Den Haag gehaald. Op zaterdag 2 (van 15.00 tot 23.00 uur) en zondag 3 (van 14.00 tot 23.00 uur) september 2017 is het 🌴Suriname Festival in het Wijkpark Transvaal te Den Haag. Je kan dan luisteren naar Surinaamse muziek verzorgd door topartiesten uit Nederland en Suriname, terwijl de Surinaamse keuken ten overvloede vertegenwoordigt zal zijn. Bami, nasi, pom, pastei, roti, bara en nog veel meer zullen te verkrijgen zijn tegen scherpe prijzen, terwijl je kunt genieten van ijskoud Parbo bier.

Voor jong en oud

Uiteraard is er ook aan de kleintjes gedacht. Er zal een uitgebreide kids playground zijn, terwijl de ouders zich kunnen vermaken met goede Surinaamse muziek, zo nu en dan onderbroken door hilarisch stand-up comedians. Surinaamse kunst zal een speciale plek hebben en voor de ouderen en minder validen zijn er speciale voorzieningen getroffen. Kortom een zeer gevarieerd programma waarbij een ieder aan zijn trekken zal komen. Het is een outdoor festival, dus het weer zal zeker geen spelbreker kunnen zijn. Het doel van dit festival is om de Nederlandse samenleving nader kennis te laten maken met de Surinaamse cultuur. Het is daarom ook voor iedereen toegankelijk.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod