Prinsjesfestival 2017


Prinsjesfestival viert het feest van de democratie, want het is een feest om in een democratie te leven. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor en de betekenis van Prinsjesdag, het nationale evenement op de derde dinsdag van september. Ieder jaar biedt het festival in de week voor Prinsjesdag een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten. Het is dé festivalweek van Prinsjesdag in de Haagse binnenstad!

Lustrumeditie

Prinsjesfestival bestaat in 2017 al weer vijf jaar. Dubbel feest dus dit jaar en tevens het eerste lustrum. 🤴🏻Prinsjesfestival is van donderdag 14 tot en met dinsdag 19 september 2017: Prinsjesdag. Traditiegetrouw is Prinsjesdag de laatste dag van dit festival in de Haagse binnenstad.

Achter de schermen werken we al volop aan de voorbereidingen van Prinsjesfestival. Zo kunnen we dit jaar een boordevol lustrumprogramma bieden met voor elk wat wils. De activiteiten, van inhoudelijk tot luchtig, werpen licht op de binnen- en buitenkant van onze democratie.

Strategisch partner

Prinsjesfestival is een moderne traditie in Den Haag die zich verbindt met stad en land. Provincie Drenthe is dit jaar de strategisch partner. Drenthe zal een fantastische bijdrage gaan leveren aan Prinsjesfestival en de provincie voor het voetlicht brengen in het regeringscentrum.

Het festivalthema dat als een rode draad door allerlei activiteiten loopt, is: Tijd om elkaar te vinden; polarisatie – pacificatie 1917-2017. Een eeuw geleden bracht die pacificatie vrijheid van onderwijs en algemeen kiesrecht, eerst voor mannen en niet veel later ook voor vrouwen. Met dit thema gaan we in op het belang om elkaar te vinden in tijden van grote tegenstellingen, toen en nu opnieuw.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod