Haagsche Kunst- en Antiekdagen 2017


Onder de prachtige bomen van het statige Lange Voorhout wordt al 24 jaar lang de Haagsche Kunst- en Antiekdagen georganiseerd. Traditiegetrouw altijd tijdens het laatste weekend van augustus.

Kunst- en Antiekdagen 2017

Op het Lange Voorhout staan op zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017 weer een groot aantal kramen. U vindt hier circa 165 stands gevuld met Antiek, Boeken, Beeldhouwkunst, Brocante, Curiosa, Keramiek, Kunst en Vintage. De deelnemers komen zowel uit Nederland als uit het buitenland en hebben een divers aanbod voor elk gewenst budget.

PROGRAMMA

Ook dit jaar is er weer een mooi programma voor u samengesteld met traditiegetrouwe onderdelen en natuurlijk ook een aantal nieuwe onderdelen, zoals:

Antiek-, Curiosa-, Boeken- en Kunstmarkt

Dit jaar zijn er meer deelnemers dan ooit op het Lange Voorhout! De circa 165 stands staan verdeeld over het gehele evenemententerrein vanaf de Amerikaanse Ambassade tot aan de Kloosterkerk.

Boekenmuur van Cees de Vos

Er zijn 20.000 boeken gerangschikt in houten kistjes en in speelse opstelling neergezet, dat is de boekenmuur van Cees de Vos. Bij deze boekenmuur van ongeveer 25 meter is voor iedere boekenliefhebber wel iets te vinden.

Verkade Albums

Dit jaar zal Anton Siedsma het gehele weekend aanwezig zijn met zijn Verkade Albums. Ook heeft Anton Siedsma een mooie collectie Schoolplaten en veel Aap-Noot-Mies spullen.

Stand Venduehuis

Het Venduehuis staat met een kraam op het Lange Voorhout en beantwoord graag al uw vragen. Daarnaast kunt u meedoen met een prijsvraag.

Gratis taxatie Venduehuis en kijkdagen najaarsveiling

Traditiegetrouw start dit oudste veilinghuis van Nederland de tweede helft van het veilingseizoen in het weekend van de Haagsche Kunst- en Antiekdagen. Tijdens de Haagsche Kunst- en Antiekdagen op zaterdag en zondag biedt het veilinghuis de mogelijkheid om uw eigen kunst en antiek te laten taxeren.

Kunstwerk en tentoonstelling Jesper Just

Midden op het Lange Voorhout staat het monumentale kunstwerk 'Continuous Monuments' van de Deens-Amerikaanse kunstenaar Jesper Just. De installatie maakt deel uit van de zomertentoonstelling van West die op het schelpenpad en binnen bij Stadspaleis Huis Huguetan te bezichtigen is.

Kashmir Heritage

Kashmir Heritage staat voor kwaliteit en authenticiteit, voor producten met een verhaal. Met veel plezier delen ze met u het ambachtelijke handwerk dat India biedt. Mooi textiel uit veelal eeuwenoude handwerktradities. Waardering en bewondering voor de makers staat voorop.

Ze brengen behalve fijne handgemaakte houten blockprintstempels ook een collectie unieke jassen, gemaakt van vintage Indiase quilts door Nederlandse ontwerpers. Verder handgeborduurde shawls en jassen, vintage en antieke kimono's. Zoals altijd hebben ze ook weer een collectie hoogwaardige wollen plaids.

Muziek

Het programma zal worden opgeluisterd door vier dames van het Strijkensemble.

Informatiestand en toiletten

Bij de informatiestand op het middenplein van het Lange Voorhout vindt u alles wat u wilt weten over de Haagsche Kunst- en Antiekdagen. Naast de informatiestand kunt u de toiletten vinden.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod