Summertime Festival 2017


Musicon en de Grote Markt presenteren op 14, 15 en 16 juli 2017 de 8e editie van een internationaal muziekfestival in het muzikale hart van Den Haag. Elk jaar is dit festival weer een succes door nieuwe muziek te ontdekken afkomstig uit alle windstreken. 🌞Summertime vindt plaats vanaf een vintage carrouselpodium op de Grote Markt in Den Haag en de toegang is natuurlijk weer gratis. Bijkomend voordeel: je kan lekker blijven zitten om van alle muziek te genieten, maar dansen mag uiteraard ook!

Programma

De 🎶line up gaat van vrije jazz, fado en cumbia tot klassiek, dromerige pop, funk en cross-overs tussen stijlen. Op de line up dit jaar staan bekende acts zoals jazz/funk big band The New Cool Collective en de meerstemmige rock van Bells of Youth, jazz improvisatie iconen Han Bennink en Guus Janssen, de dansbare cumbia van Mamihlapinatapai, klezmer/balkan feestact L’chaim maar ook klassiek toptalent in het Prinses Christina Concours en samenwerkingen tussen geliefde artiesten uit de internationale jazz scene in Den Haag.

Een bijzondere ontdekking

Summertime etaleert een mooi maar onderbelicht aspect van de stad, namelijk de internationale muzikantengemeenschap. De culturele rijkdom die Den Haag kenmerkt is het vertrekpunt. Het programma is anders dan de popbands die je normaal op de festivals in de binnenstad ziet, daarom wordt Summertime ervaren als een bijzondere ontdekking. Het festival biedt veel ruimte aan jonge carrières en nieuw repertoire.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod