Veteranendag 2017


Met dit jaarlijkse nationale evenement toont heel Nederland haar dank aan meer dan 115.000 veteranen voor hun inzet, nu en in het verleden. Daar mag iedereen bij zijn: hoe meer, hoe beter.

Meer dan 115.000 Nederlandse veteranen

Nederlandse veteranen zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden en missies. Van de Tweede Wereldoorlog tot en met Mali. Van deze groep zijn er 30.000 nog in dienst als militair.

Nationaal defilΓ© en vliegshow

In de binnenstad van Den Haag vindt op zaterdag 24 juni 2017 het kleurrijke defilΓ© plaats. Meer dan 5000 veteranen en militairen marcheren, gevolgd door historische en moderne legervoertuigen, rond de Hofvijver.

PROGRAMMA

Programma Binnenhof
Aanvang: 10.20 uur

Zoals ieder jaar vindt in aanwezigheid van de Koning, de minister van Defensie en de minister-president de opening van 🎖Veteranendag plaats in de Ridderzaal (aanvang 10.20 uur), gevolgd door de medaille-uitreiking op het Binnenhof (aanvang 11.30 uur). Deze onderdelen zijn te volgen op schermen op het Malieveld.

Nationaal defilΓ© en vliegshow
Aanvang: 13.15 uur

Kom kijken naar de ruim 5000 veteranen en militairen die in de Haagse Binnenstad defileren voor de Koning. In het defilΓ© rijden ook paarden en verschillende historische en moderne militaire voertuigen mee.

Malieveld
Doorlopend: 9.00 – 17.30 uur

Gedurende de hele dag is er een gezellige bijeenkomst op het Malieveld, met muziek, eten en drinken. Dit programma is toegankelijk voor iedereen. Voor kinderen is er van alles te doen in de Kids Corner, er is een vliegsimulator en een klimmuur.

Podiumtent Malieveld
Doorlopend: 11.00 – 17.00 uur

Doorlopende optredens van diverse artiesten.

Grote Muziekpodium Malieveld
Aanvang: 14.45 – 17.15 uur

Het programma op het Malieveld wordt feestelijk afgesloten met muziek. Op het hoofdpodium worden diverse optredens verzorgd. Met als klap op de vuurpijl een optreden van Berget Lewis met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Zij sluiten de dag hiermee af.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod