Parade 2017


Ook dit jaar brengt de 🎪Parade weer een ruimschoots bezoek aan Den Haag en wel in het Westbroekpark van vrijdag 7 juli tot en met zondag 16 juli 2017.

Programma

Op de Parade spelen meer dan 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de tenten, merendeel speciaal voor het festival gemaakt. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops en spelen er alle avonden twee live-bands, in Cafe Correct en Hotel Vile. De voorstellingen die geschikt zijn voor anderstaligen, zijn aangeduid met het LNP (Language No Problem) logo.

Goed Eten

Op de Parade is ook gedacht aan de inwendige mens. Er staan maar liefst 8 restaurants met een verschillende keuken op het evenement. Dit jaar staan op de Parade Den Haag:

Haute Friture: dé plek voor zelfgemaakte kroketten, burgers, snacks, desembrood van Menno en charcuterie van Brandt & Levie.

Hotmamahot: hier ontmoeten de Arabisch en de Europese keuken elkaar en serveren diverse gerechten zoals hummus plate, worst van Baambrugs big met linzen salade of verse wisselende Noordzeevis met aardappel en venkel.

La Cantine: het à la carte restaurant met zomerse gerechten en dagelijks wisselende specialiteiten. La Cantine werkt voornamelijk met biologische of tenminste op duurzame wijze geproduceerde ingrediënten en bedient je graag op het terras.

Pimento: dé taco- en burritobar die de keuken uit Mexico eer aan doet. Knisperverse maistortillas met diverse vleessoorten of tarwetortillas gevuld met carne de rez of de vegetarische variant. Daarbij kun je ook een bijgerecht nemen met bijvoorbeeld mangosalsa, guacamole, ingelegde cebolla, maiskolf, frijoles en nachochips. Jalapeno pepers en habanero pepersaus maken de gerechten "as hot as you like".

Snack Bonanza: onderdeel van Hotmamahot serveert de hele dag door lamsburgers, pita’s met falafel en broodjes pulled pork. Alle gerechten zijn uit te breiden met zoete aardappelfriet en citroen mayo.

Soul Food: serveert elke dag wisselende gerechten en verse groenten uit de wereldwijde keuken, met altijd een vegetarische variant. Bijvoorbeeld kippendijen in hete ketjap met gele rijst, Surinaamse roti met kip en kousenband, Thaise kokoscurry met pandan of Indiaase curry met mangochutney.

Wild van Wild: de gebroeders Evenhuis delen graag hun passie voor de jacht en het bereiden van wild met je. De jacht is voor hen geen hobby of sport, maar een manier van leven. Zij zien de jacht als de beste manier om verantwoordelijkheid te nemen voor het voedsel dat je eet; het is duurzaam en bovendien weet je waar het vandaan komt en welke weg het heeft afgelegd naar het bord. Het wild is altijd lokaal en uit het seizoen.

Zijpe Stijl: zilt snoepgoed van de Zeeuwse wateren. Met een variété aan schelpen, schaaldieren en kraakverse vis is dit nomadische restaurant de thuishaven van deze pure gerechten. Dus slurp die oester, breek die mossel en bik dat visje. Verwacht heerlijke, biologische, wilde visproducten die verser dan vers voor je bereid zijn.

Lekkere dranken

Op de Parade is natuurlijk ook gedacht aan de dorstige mens. Er staan 7 soorten drinkgelegenheden met ieder een ander thema op het evenement. Dit jaar staan op de Parade Den Haag:

Biercafé Katrina: de nieuwste aanwinst op de Parade! Deze houten kerk is gebouwd naar ontwerp van de houten kerkjes in New Orleans, waar de orkaan Katrina in 2005 veel schade aanrichtte. Pal onder de kerktoren geniet je van maar liefst acht speciaalbieren van de tap. Het speciaal getrainde barteam vertelt je graag welk biertje het beste bij jou past.

De Wijnbar: drink je graag een bijzonder wijntje? Dan zit je bij de Wijnbar goed. Grape District selecteert ieder jaar samen met de Parade de lekkerste wijnen, wit, rood en rosé, speciaal voor de Wijnbar. En kan je niet kiezen, dan maakt het barpersoneel je graag wegwijs in de wijnkaart.

Juicy's: welkom bij de cocktailbar genaamd Juicy’s, ook wel bekend als de Sangriabar. Onder exotische lampionnen geniet je hier van heerlijke cocktails, kleine hapjes en meer. Kom even tot rust in deze relaxte sferen.

Koffie en thee: ze werken samen met Bocca Coffee, de eerste firma in Nederland die het hele proces van selectie, inkoop, verscheping, branden en verpakken van koffie in eigen beheer had. Bocca heeft veel biologische koffies, maar selecteert boven alles op kwaliteit want vers gebrande bonen zijn zoveel lekkerder. En, zeker niet onbelangrijk, Bocca streeft ernaar de beste kwaliteit te bieden voor een eerlijke prijs. Zodat iedereen in de keten, van kweker tot klant, er beter én blij van wordt.

Kraanwater: gewoon water uit de kraan, met of zonder bruis in plaats van gebotteld bronwater. De kwaliteit ervan is hoog, het transport niet nodig en ook verpakkingsmateriaal is overbodig. Stukken beter dus voor het milieu. Daarnaast zet de Parade zich samen met Join the Pipe in om iedereen in de wereld van schoon drinkwater te voorzien. Dit doet Join the Pipe onder andere door watertappunten op openbare plekken te bouwen, zodat er schoon, gratis drinkwater voor iedereen toegankelijk is. Met de vrijwillige donaties voor het toiletbezoek op de Parade en de laatste jaren ook met de verkoop van herbruikbare waterflessen zijn er inmiddels veel mensen geholpen met schoon drinkwater en betere hygiëne en leefomstandigheden.

Roze Bunker: voor het tweede jaar schenkt de Parade siropen gemaakt met vers fruit en kruiden van Roze Bunker. Spelend met smaak is Roze Bunker altijd op zoek naar verrassende combinaties. Zoals een kruidige Citrus Basilicum of een exotische Framboos Laos. Een compacte smaakexplosie die samen met het plat of bruisend kraanwater op de Parade verandert in een fruitige frisdrank.

Treeborn Wine: de Parade schenkt sinds vorig jaar een nieuwe biologische huiswijn, Treeborn Wine. Met de verkoop van deze wijn ondersteunen ze WeForest en zijn er inmiddels 20.000 bomen gepland in een gebied zes keer zo groot als de vier parken van de Parade samen.

Zondigen mag, maar met mate!

Appelfiets: ga op zoek naar het Appelmeisje met de Appelfiets. Speciaal voor jou schilt ze het lekkerste appeltje van de wereld. En als het je lukt de schil heel te laten, mag je ook nog een wens doen…

Artistic Crêpe: op hun bakplaten is niets onmogelijk. Binnen enkele minuten brengen deze creppy kunstenaars jouw mooiste en wildste fantasieën tot leven. Heb je wat goed te maken? Bestel een bosje bloemen! Verliefd? Zeg het met een pannenkoek! Een lege plek boven de bank? Neem je crêpe mee en lijst hem in.

De Snoep: de Snoepmeisjes zijn er voor al jouw zoetigheid en plezier, gestolen blikken, snoep en een mooi Paradesouvenir.

Poffertjes au Gwen Marie: bak dit jaar weer je eigen poffertjes bij de enige "doe-het-zelf" bakkraam in Nederland. Voor klein en groot, voor jong en oud en van vroeg tot laat. Lekker biologische poffertjes met zoveel roomboter en poedersuiker als jezelf wilt.

Salon du Coupe: professor Grunschnabel neemt je mee op ijs-smaken wereldreis naar Brazilië, Madagaskar of Thailand. Voor de kleintjes heerlijke frambozen of verse aardbeien, voor de groten verse gember of aardbei met een vleugje Madame Jeanette uit Suriname. Nieuw aan het firmament: ijsjes in mindboggling vormen op een stokje van melt. En als het kinderbedtijd is, komen de frozen cocktails Strawberry Daiquiry, Gin Tonic en Scroppino weer tevoorschijn, zelfs bij volle maan.

Dus kom lekker genieten van al het leuks en lekkers dat de Parade ook dit jaar weer te bieden heeft!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod