Parkpop Downtown 2017


Parkpop wordt in 2017 groter dan ooit! Waar in 2014 al een flinke stap werd gemaakt door op de dag voorafgaand aan Parkpop het festival Night at the Park te organiseren, wordt nu op vrijdagavond de binnenstad van Den Haag opgetuigd als één grote Parkpop preparty rond de Grote Markt. Onder de naam 🎶Parkpop Downtown zal op tal van podia een Parkpop gelabeld programma te zien zijn, in nauwe samenwerking met onder andere De Zwarte Ruiter, Paard van Troje en September.

3 dagen popmuziek

Op vrijdag 23 juni 2017 geeft Parkpop Downtown het startschot voor een heel weekend popmuziek in Den Haag, gevolgd door een zaterdagavond vol 80’s en 90’s hits van Level42 en UB40 ft Ali, Astro & Mickey, Diesel en Paul Young tijdens Night at the Park. Als afsluiter van het weekend zullen op zondag 25 juni onder andere Toots and the Maytals, DOOL, Los Pacaminos ft Paul Young en Joanne Shaw Taylor een optreden verzorgen tijdens de 37e editie van Parkpop. De binnenstad van Den Haag zal gedurende 3 dagen zinderen van nationale en internationale popmuziek!

Voor het volledige programma, de locaties en aanvangstijden dien je de website van het festival te raadplegen!

PROGRAMMA

Convoi Exceptional
Podium Grote Markt: 18.00 uur

Rock and Roll op trommels & sax. Drie straatmuzikanten die de ware aard van Rock and Roll echt begrijpen: spelen, spelen, spelen! Werk jezelf in het zweet, swing de pan uit en laat de mensen dansen. De mannen hebben sinds 2006 op vele podia gespeeld: Oerol, de Parade, Zwarte Cross, Pinkpop en toch blijft de straat de mooiste plek.

BakkerLutz
Podium Grote Markt: 19.00 uur

Een echt Rotterdams duo, contrabas en gitaar, dat gezellige muziek maakt voor feesten en partijen.
Naast een ruim internationaal repertoire (van Abba via The Beatles, The Eagels, The Rolling Stones tot Tina Turner en Van Morrisson) kennen de heren ook het volledige Rotterdamse smartlappenrepertoire uit hun hoofd. Dit alles gebracht met niet meer dan een akoestische gitaar, een contrabas en twee goed samenklinkende stemmen. Het duo BakkerLutz maakt van elk feest een FEEST!

Certain Animals
Paard Grote Zaal: 20.00 uur

Certain Animals, hét Rotterdams trio dat vuige rock met een vleugje psychedelica serveert, bestaat uit (ex-)leden van PAUW en The Fabulous WannaBeatles. Een meerstemmige, melodische en vintage sound gebracht door gedreven muzikanten.

De ervaring van de bandleden in de hedendaagse muziekscene (o.a. DWDD, 3FM, Eurosonic Noorderslag, Paaspop, Lowlands en eigen club- en theatertours) en hun liefde voor het gitaargeweld van weleer, deed de muzikanten besluiten als Certain Animals de krachten te bundelen.

Na in Groningen gespeeld te hebben op Altersonic tijdens het Eurosonic Noorderslag festival, in poppodia als Rotown, Altstadt en Hedon en na voorprogramma te zijn geweest van bands als Golden Earring, The Grand East en Navarone werkt de band hard aan een full-length LP en in September 2017 brengt het rijkelijk behaarde gezelschap een stomende 7” vinyl single uit.

Jaskelis
Paard Kleine Zaal: 20.00 uur

Afgelopen jaar won singer-songwriter Jaskelis de publieksprijs en (én) de eerste plek in de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Geen wonder ook. Met haar bijzondere live-performance weet ze iedereen te betoveren. Haar cover van Banks’ ‘Someone New’ trok de aandacht van HardHeaderz, die haar meteen tekenden en op 30 januari verscheen debuutalbum Gin&Jazz.

Nod Stewart & The Faces
Podium Grote Markt: 20.40 uur

Het is alsof Rod Stewart & The Faces hebben besloten een eenmalige reünie te houden! Dezelfde rauwe energie en brutaliteit, afgewisseld met breekbare emotie gebundeld in de altijd herkenbare sound en songs die Stewart ook solo bleef produceren. Alles klopt. De stem, de instrumentale invulling, de energie, de humor en het muzikale plezier. Sluit je ogen en je bent ineens terug in de 70's, 80's en 90's. Voor hun professionele ervaring en muzikale roots, weten de bandleden van Nod Stewart niet alleen de kern en energie van dit repertoire tot op de noot te vangen, maar ze zijn als fan van het eerste uur ook in staat muzikale uitstapjes te maken die geheel in stijl blijven.

Natuurlijk komen alle hits voorbij van The Faces en van Rod solo. En om het reünie gevoel te versterken worden die hier en daar afgewisseld met iets minder bekende nummers die Rod nauw aan het hart liggen.

Therapy?
Paard Grote Zaal: 21.00 uur

De Noord-Ierse rockband Therapy? Bestaat al 26 jaar. Ook op hun jongste release ‘Disquiet’ laten ze horen nog altijd in topvorm te zijn. Met de toegankelijke mix van rock, punk en metal en hits als ‘Screamager’, ‘Nowhere’, ‘Die Laughing’ en natuurlijk Husker Du’s ‘Diane’ is de band rond frontman Andy Cairns al sinds de jaren negentig een graag geziene gast op Nederlandse festivals en podia.

Forever Saturday
Paard Café: 21.15 uur

Geïnspireerd door Weezer, Beach Boys, Beatles, Blink 182, Green Day, Sum 41. Deze Haagse band bestaat sinds 2012. De 4 vrienden spelen uitsluitend eigen songs.

Schools Out, de eerste demo en video (juli 2012) was opgepikt door Rob Stenders en was regelmatig op 3FM en regionale zenders te horen. De band heet dan nog The Hague Idiots. In 2016 is de naam veranderd in Forever Saturday en treedt de band veel live op, zowel versterkt als unplugged.

Momenteel is Forever Saturday bezig met de opnames van hun een eerste album in The Basement studio.

Jeangu Macrooy
Paard Kleine Zaal: 21.45 uur

Jeangu Macrooy groeide op in de tropische warmte van Paramaribo. Op zijn dertiende kreeg hij van zijn ouders zijn eerste gitaar en twee jaar later begon hij samen met zijn tweelingbroer Xillan eigen nummers te schrijven. Ze traden op onder de naam 'Between Towers' en werden opgepikt door de Surinaamse radio. In 2014, na twee jaar gestudeerd te hebben aan het conservatorium van Suriname besloot Jeangu zijn muzikale carrière voort te zetten aan de andere kant van de oceaan, in Nederland. Er ontstond een samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records.

Op zijn debuut-EP 'Brave Enough', die uitkwam op 7 april 2016, staan Jeangu's soulvolle stem en persoonlijke nummers centraal, die zich bewegen van rauw en uitgesproken naar kwetsbaar en intiem. De dag van de release werd hij door 3FM uitgeroepen tot 'Serious Talent' en de week daarop speelde Jeangu zijn eerste single 'Gold' live bij De Wereld Draait Door en op 3FM.

Hoogtepunten tot nog toe waren zeker onder meer de release van een volledig geanimeerde videoclip voor single ‘To Love is To Hurt’, het optreden met New Cool Collective bij de opening van de Uitmarkt, het gebruik van 'Gold' in een commercial voor HBO serie 'Game Of Thrones' en de nominatie van de 'Brave Enough EP' voor de Edisons in de categorie 'Beste Nieuwkomer'.

Not Scientists
Paard Café: 22.00 uur

Toen hun vorige band besloot om een pauze te nemen, besloten Jim en Ed zelf een band te beginnen want anders zouden hun vriendinnen een echte baan voor ze zoeken. Ze voegden een drummer en een gitarist toe en de band was compleet.

In februari 2014 was de release van hun debuut EP "Leave Stickers on our Graves", gemixt door Jamie McMann (NOFX, Dead to Me, Swingin 'Utters), gevolgd door een drukk tourschema in Europa , de USA en Canada.

Def Americans
Zwarte Ruiter: 22.00 uur

Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren van Def Americans Johnny Cash tribute de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die The Man In Black zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden nieuw leven ingeblazen door Def Americans Johnny Cash tribute. Moeiteloos schakelt Def Americans tussen Cash’ rockabillykrakers op het Sun-label, de rebellie van de Folsom Prison- en San Quentin-live-albums en de broze, kale sfeer op de American Recordings. Het moment dat Johnny’s muze en grote liefde June Carter Cash zich bij hem op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show: Met Kim ‘Carter’ Wolterink in de rol van June beleven de concerten van Def Americans hun hoogtepunt met de beste June & Johnny songs.

Door net als Johnny Cash dicht bij zichzelf te blijven onderscheiden Def Americans zich van de gangbare cover- en tribute-acts. Inmiddels heeft de band dan ook met succes gestaan op zo’n beetje alle podia van festivals popzalen en theaters die er in Nederland te vinden zijn. De jongere broer van Johnny, Tommy Cash benaderde de band in 2013 om hem te begeleiden tijdens zijn “My Brother Johnny” shows in Nederland.

Def Americans bestaat in 2017 tien jaar. Behalve ongeveer elke zaal van Nederland hebben ze in die tijd ook vele grote festivals aangedaan. Enkele festivals: Paaspop, Zwarte Cross, Moulin Blues, Solar, Speedfest, Dauwpop en Festyland. Club shows werden onder andere gespeeld in Paradiso Amsterdam, Effenaar Eindhoven, Paard van Troje Den Haag, 013 Tilburg, W2 Den Bosch, Burgerweeshuis Deventer.

Status Quotes
Zwarte Ruiter: 00.00 uur

Gestimuleerd en geïnspireerd door de reünie tours van de oerbezetting van Status Quo, besloten gitaristen Toon Eppink en Raymond Nijenhuis na jaren hun woorden om te zetten in daden en een Status Quo tribute-band op te starten. Met de komst van drummer Rens Hardijzer en bassist Harry Kruisselbrink was het kwartet eind 2014 compleet. Alle vier zijn al jaren actief in de Nederlandse muziekscene en spelen in bands als The Fortunate Sons, Cuban Heels, Stingray en Mike & the Mellotones. De mannen van Status Quotes zijn opgegroeid met de muziek van Status Quo.

De "12-bar-boogie" stroomt dan ook door hun bloed en dat hoor je! Met veel respect voor de sound van het origineel worden Quo-krakers voor het voetlicht gebracht. De band beperkt zich tot het repertoire van voor 1980, de tijd van de "Frantic Four", voor velen DE Status Quo line-up.

Status Quotes komt akelig dicht in de buurt van het klassieke Status Quo-geluid. Er worden nummers gespeeld uit de Greatest Hits collectie zoals Down Down, Roll Over Lay Down, Hold you Back, Whatever You Want en What You're Propsing, maar zeker ook albumtracks waarbij de echte Quo-fan zijn vingers aflikt: Slow Train, Don't Think It Matters, Umleitung, Fine Fine Fine en Can't Give You More.

De aanstekelijke "12-bar-boogie" en de pakkende songs worden op solide wijze en met veel energie gespeeld door Status Quotes, en zorgen voor een Rock & Roll feest van de bovenste orde!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod