Anime 2017


Anime is een internationaal festival voor de fans van anime, cosplay, games, manga en andere moderne Aziatische populaire cultuur.

Het festival

Voor de 19e keer presenteert de Non-Profit Organisatie Stichting Promotie Japanse Popcultuur (J-POP Foundation) met trots 🎌Anime 2017 met als titel: "Marieke's Magical Miracle". Dit evenement is het oudste jaarlijkse Japanse animatie, film en cultuur festival van Nederland. Zoals de titel dit jaar al suggereet zal het festival zich concentreren op films en series met een magische thema en nauw verwante onderwerpen. Natuurlijk wordt de nieuwste en beste Anime uit Japan niet vergeten!

Locatie

Anime 2017 vindt plaats van vrijdag 9 juni tot en met zondag 11 juni 2017 in het 'World Forum' in Den Haag. De deuren gaan vrijdag om 14.00 uur open. Op zaterdag om 10.00 uur en op zondag al om 9.00 uur.

Voor een breed publiek

Elk jaar worstelt de organisatie om met een origineel thema voor de dag te komen. Dit jaar was geen uitzondering. Ze moesten een onderwerp kiezen waarvan tenminste een redelijke hoeveelheid matreriaal kan worden tentoon gesteld en het moet daarbij het meerendeel van de bezoekers kunnen aanspreken. Anime 2017 gaat niet alleen over animatie en film. Het festival biedt ook een speelkamer met de nieuwste console games, een verkooppunt van de nieuwste Anime zaken en niet te vergeten verschillende culturele evenementen zodat niemand zich hoeft te vervelen.

World Forum

Het World Forum, voorheen Nederlands Congresgebouw, Nederlands Congres Centrum (NCC) en World Forum Convention Center (WFCC), is een groot multifunctioneel gebouw waar diverse soorten bijeenkomsten worden georganiseerd, zoals congressen, festivals, concerten, recepties, beurzen en persconferenties. Het gebouw is gevestigd aan het Churchillplein 10 in Den Haag.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod