Dag van de Architectuur Den Haag 2017


Dag van de Architectuur geeft het publiek de kans de bijzondere gebouwen van Den Haag van binnen te beleven. Talrijke gebouwen in de stad, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, openen tijdens deze dag geheel gratis hun deuren.

Opening

Op zaterdag 20 mei 2017 wordt de 15e πŸ™️Dag van de Architectuur Den Haag om 10.30 uur feestelijk geopend door Joris Wijsmuller, wethouder van Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur. Dit vindt plaats in het Centraal Informatiepunt dat voor de gelegenheid is gevestigd in de hal van het allernieuwste onderkomen van de Universiteit Leiden, Campus Den Haag, locatie Wijnhaven.

Grenzeloze kennisstad

Deze plek sluit naadloos aan bij het thema van dit jaar: Grenzeloze kennisstad; want Den Haag transformeert in rap tempo van ambtenarenstad naar bruisende kennisstad, mede door vestiging van vele nationale en internationale kennisinstituten.

Tussen 10.00 en 14.00 uur zullen in de hal bij de 'Spaanse trappen' van 📚Universiteit Leiden, Campus Den Haag voor iedereen toegankelijke inlooplezingen gehouden worden door onder andere Vincent Smit (Haagse Hogeschool), Miriam van de Kamp (cultuursocioloog), Heleen Weening (Duurzaam Den Haag), Ton Voets (KIVI), Nico van Buren (Platform 31), Wouter Tooren (Bureau Eyckveld) Dorte Kristensen (Atelier Pro Architekten). De sprekers zullen vanuit hun discipline hun inzichten over de betekenis van kenniseconomie voor Den Haag en haar inwoners delen met het publiek.

Topzeilcentrum

In Scheveningen is het net opgeleverde ⛵Nationaal Topzeilcentrum te bezichtigen. Verder krijgt men de unieke kans om Plein 23 (het Depot van de Tweede Kamer) te bezoeken. De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (De Resident), Economische Zaken, FinanciΓ«n en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties openen hun deuren. In de Kortenaer kunnen appartementen van bewoners bekeken worden onder leiding van de architect en in De Tempel (afdeling Archeologie en Natuur- en Milieueducatie van de gemeente) komt de Dag van de Architectuur samen met het Festival Design Kwartier.

Raad van State

De Raad van State heeft — naast de rondleidingen door het gebouw — dit jaar een bijzonder onderdeel: middels een interactieve workshop kan men ervaren hoe een bestuursrechtszaak bij de Raad van State in zijn werk gaat en verloopt.

UrbanFarmers

De 👨🏻🌾UrbanFarmers vieren op deze dag hun eerste verjaardag, met extra lange rondleidingen.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod