North Sea Regatta 2017


North Sea Regatta is elk jaar een hoogtepunt op de kalender van de Nederlandse wedstrijdzeiler. Zo'n 350 boten gaan vier dagen lang de strijd met elkaar aan op voor de kust van Scheveningen. Vanaf het strand, maar ook vanaf RIB's zijn de wedstrijden goed te zien. Na de wedstrijden is er op de wal een sociaal programma met muziek en diverse eettentjes in de Scheveningse haven.

Het zeilevenement

De ⛵North Sea Regatta is dit jaar van 26 mei tot en met 4 juni 2017 en trekt duizenden zeilers, watersporters en andere toeschouwers om te genieten van een weekend vol zeilspektakel en gezelligheid. Bezoek de North Sea Regatta met tal van topzeilers in verschillende races. Geniet van de 110 zeemijlen Vuurschepenrace, 180 kilometer North Sea Race en vele baanraces. Bekijk de verschillende liveshows in de feesttent en proef de unieke sfeer.

Pinksterweekend

Elk Pinksterweekend verandert de haven van Scheveningen in het kloppende hart van de Nederlandse wedstrijdzeilsport tijdens de North Sea Regatta. Jachten van allerlei afmetingen liggen gebroederlijk naast elkaar en worden vanaf het strand het water ingetakeld, en de volgboten gebruiken de nieuwe helling. Duizenden zeilers komen naar Den Haag voor de jaarlijkse North Sea Regatta.

Nautische evenementen op Scheveningen

De Regatta wordt geopend met de traditionele Vuurschepenrace. Deze tocht over 110 zeemijlen voert van Scheveningen naar Harwich. Op open zee gaan de deelnemers het gevecht aan met de elementen. Andere evenementen zijn de North Sea Race van 180 zeemijl terug naar Scheveningen, de baanraces voor de Scheveningse kust en de vele liveshows in de feesttent. Elke dag vaart een bont gezelschap van open boten, catamarans, Olympische en one-design klassen, scherpe jachten en klassieke schepen uit voor een spannende race rondom de boeien.

Ook niet-zeilers zijn welkom

Ben je een zeiler, dan mag je de North Sea Regatta op Scheveningen zeker niet missen. Maar ook mensen die nog nooit een voet aan boord van een schip hebben gezet, zijn van harte welkom op de North Sea Regatta. Jong en oud, zeilers en niet-zeilers, iedereen komt naar Den Haag voor de boten, wedstrijden en geweldige live-optredens. Dit nautische evenement wil je niet missen!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod