Ensemble Intercontemporain: No More Masterpieces


Ensemble Intercontemporain treedt voor het eerst in zijn veertigjarig bestaan in Den Haag op in een extra concert georganiseerd door Festival Dag in de Branding!

No More Masterpieces

Op zaterdag 4 november 2017 is het Parijse Ensemble Intercontemporain voor het eerst in haar bestaan te zien in de Arnold Schönbergzaal van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens 🎼'No More Masterpieces' speelt het gerenommeerde gezelschap de hallucinerende klanktrip Concerto Séraphin van Wolfgang Rhim. Een unieke kans om dit door Pierre Boulez opgerichte ensemble te zien.

Wolfgang Rihm

Een hallucinerende klanktrip. Laat dat maar over aan Duitslands belangrijkste componist van dit moment, Wolfgang Rihm. Hij bundelt de krachten met het wereldvermaarde Franse Ensemble Intercontemporain en het Nederlandse videocollectief 33 1/3 voor een bijzondere uitvoering van Rihms Concerto Séraphin (2006-2008). Een unieke kans om het door Pierre Boulez opgerichte topensemble te zien!

De betoverende partituur van Rihm is een hommage aan Antonin Artaud, de befaamde surrealistische toneelschrijver die met zijn essay En finir avec les chefs-d’oeuvre (vertaling: Het moet afgelopen zijn met die meesterwerken voor de zogenaamde elite) zich tegen de bourgeoiskunst keerde. Zijn antwoord was het Antitheater en het Theater van de Wreedheid. Dit gegeven heeft Rihm vertaald naar een expressieve muziek die zich kenmerkt door een onconventionele instrumentatie, lyrische lijnen en een sterk emotionele geladenheid. Op eenzelfde intuïtieve manier zijn de videokunstenaars van 33 1/3 op zoek gegaan naar de essentie van Artauds universum.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod