Museumnacht Den Haag 2017


Maak je borst maar nat, want cultureel Den Haag zet de wereld weer even op zijn kop tijdens de Museumnacht🎨Den Haag op zaterdag 21 oktober 2017. Geniet tot in de late uurtjes van hippe deuntjes, maffe workshops, freaky optredens en best wel interessante rondleidingen. Dansen doe je op de afterparty. Ze willen je cultureel kietelen, bovengemiddeld laten genieten en je brein met inspiratie beschieten.

Om 20:00 uur gaan alle deuren voor je open en kan je avontuur beginnen. Leef je uit tot 01:00 uur 's nachts, of ga nog even door op de afterparty in het Paard.

Opening Museumnacht

Voor de opening van De Museumnacht 2017 zal de Statenpassage van de Tweede Kamer door Poetry Circle Nowhere worden omgedoopt tot Babs’ WOORDSALON. Natuurlijk super vet, theater in het hart van de democratie, maar er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Om 18:30 uur gaan de deuren open. Kom op tijd, want iedereen wordt even gescand. Neem geen gekke dingen mee, dan ben je er zo doorheen. Maar vergeet niet je ID, daar kan naar gevraagd worden!

  • Om 19:00 uur een speciale rondleiding door de Tweede Kamer waarin een gids van ProDemos je razendsnel bijpraat over het bijzondere gebouw. Zelf kijken kan natuurlijk ook. De publieke tribune van de plenaire zaal, het bekendste werkterrein van de Kamerleden, is de hele avond voor publiek geopend.

  • Het is geen probleem als je foto’s wilt maken voor je Instagram. Heb je echter professionele plannen, stem dit dan even af met de organisatie. Wees op tijd, want wie vlak voor aanvang nog komt aanwaaien zou de opening om 19.30 uur wel eens kunnen missen...

Programma

20:00 uur: Sama Cosa

Sama Cosa bestaat uit maar liefst tien Delftse, Haagse en zelfs Spaanse muzikanten die een nieuwe uitkomst creรซren tussen Afrikaanse funk en latin muziek, en dat met alleen maar eigen werk.

21:00 uur: Magic Moon

Magic Moon maakt rauwe psych overgoten met een flinke saus 60’s en 70’s bluesrock. De band surft mee op de opleving van dit genre dat ingezet is door bandjes als Sleepy Sun en Tame Impala.

22:00 uur: King Miles

Hecht Haags-Rotterdams clubje muzikanten met een voorliefde voor indie en een passie voor songwriting schuwt de kritische noten niet.

23:00 uur: Alcuna Wilds

Brits-Nederlandse elektronische trip rock band, gevestigd in Utrecht. Hun muziek kenmerkt zich door atmosferische soundscapes, krachtige beats, sterke melodieรซn en gelaagde, melancholische zangpartijen.

Afterparty

Samen met de Haagse Pop Week sluit de Museumnacht in stijl af met een selectie van Haagse bands in het Paard!

De afterparty wordt verzorgd door een line-up uit de stal van label Antilounge (presentatie: Boozy de Kok). De afterparty is gratis met je Museumnachtticket!

00:00 uur: Holowave

Holowave haalt zijn inspiratie uit oude grime instrumentals, ambient en moderne club muziek. Hij verwerkt deze stijlen in interessante soundscapes en zorgt daarmee voor een vernieuwende atmosferische club sfeer.

01:00 uur: Nilssi

Nilssi (Niels van der Donk) is een Haagse producer en ontwerper. Zijn muzikale focus gaat uit naar het combineren van herkenbare geluiden uit een breed spectrum van genre's waarmee hij een heavy, melodieuze sound creรซert. De EP "High Born Voyage" die deze avond gereleased wordt is een mashup van reggaeton, grime, jungle, brassband en dancehall. Alle songs zijn muzikale representaties van het gebied achter Den Haag Centraal Station, dat getekend wordt door brutalistische architectuur, de A12 snelweg, het ministerie van Buitenlandse Zaken en retro futuristische kunstwerken.

02:00 uur: Gallus

Gallus is een producer die vooral met Charly & Gallus bekend is geworden, maar is ook de beatmaker van Rivers Area Juke Squad (Juke/Footwork/Jungle) en is eigenaar van het Haagse electronica label Antilounge. Gallus maakt grime, electronische funk en gebroken techno.

03:00 uur: Generate

Generate is een elektronische producer die de grenzen in de wereld van sound & rhythm verkent. Al vanaf jonge leeftijd luisterde hij naar jungle en breaks, maar ook naar jazz en meer experimentele muziek. Die invloeden hoor je terug in zijn muziek. Door de jaren heen ontwikkelde Generate zich meer in de diepere hoek van elektronische muziek, wat resulteert in een bass-orientated ritmische combinatie met een eigen unieke kleur.

04:00 uur: Tijd om naar bed te gaan!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod