Crossing Border Festival 2017


Crossing Border Den Haag is één van de meest spraakmakende hedendaagse literatuur- en muziekfestivals in Europa. Alle stijlen zijn vertegenwoordigd in het geschreven, gesproken en gezongen woord. Met internationale auteurs en artiesten die concerten, lezingen en voordrachten geven. Gezocht wordt naar combinaties met muziek, film en beeldende kunst. Naast grote namen uit de literatuur- en muziekwereld wordt veel aandacht gegeven aan (nu nog) onbekende namen. De nadruk wordt gelegd op het tonen van nieuwe ontwikkelingen binnen de literatuur en muziek en op de relatie met andere kunstdisciplines.

Crossing Border 2017

Het festival Crossing Border viert dit jaar zijn 25e editie en centreert zich net als vorig jaar in en rond poppodium Paard, midden in het muzikale hart van de stad, op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2017.

Voor achtergrondinformatie over de optredende 🎤artiesten kun je het best de website van het festival raadplegen.

Uitreiking Europese Literatuurprijs 2017

De Britse auteur Max Porter en zijn Nederlandse vertaler Saskia van der Lingen hebben de 🏆Europese Literatuurprijs 2017 gewonnen voor de roman Verdriet is het ding met veren (De Bezige Bij). De prijs wordt op deze startavond van Crossing Border in het Koorenhuis uitgereikt door juryvoorzitter Anna Enquist. Na de officiële opening door wethouder Cultuur Joris Wijsmuller, is er eerst nog muziek van pianist Matteo Myderwyk. Porter en van der Lingen zullen geïnterviewd worden door Nina Weijers; moderator van de avond is Peter Bergsma.

Aandacht voor visuele kunst

Traditiegetrouw is ook visuele kunst onderdeel van Crossing Border. In het kader van het Engelse striptijdschrift Scratches krijgen opkomende of gearriveerde stripauteurs dit jaar een podium tijdens het festival, waaronder toptekenaars als Herr Seele, Erik Kriek en Judith Vanistendael, internationale sterren Ulli Lust en Derf Backderf. De tekenaars krijgen een visuele introductie door de tekenaar en Scratches-hoofdredacteur Joost Swarte, waarna ze door uitgever en redacteur Mara Joustra geïnterviewd worden.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod