Waterpop 2017


Het festival Waterpop viert dit jaar haar 40e editie! Het festival is van een klein feestje met twee bands uitgegroeid tot een Hofpark vol gezelligheid. Inmiddels zijn er jaarlijks meer dan 400 vrijwilligers nodig om alles soepel vlekkeloos te laten plaatsvinden.

Het festival

HÊt gezelligste festival voor jong en oud is 🎸Waterpop en vindt dit jaar plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus 2017 in het Hofpark te Wateringen. Inderdaad, dit jaar zit de vrijdagavond er ook bij! Dit gratis toegankelijke festival is namelijk al 40 jaar een begrip in heel Nederland. Elk jaar staan lokale helden, maar ook grote internationale namen op de planken om het kleine plaatsje in het Westland eens flink te laten schudden. Op deze zaterdag van het jaar kun je genieten van dÊ muziek van nu, van heavy metal tot rock & roll, van funk en jazz tot rock en pop naar blues, bedenk het maar en zij hebben het. Aanstormend talent laat zich zien aan het grotere publiek, grote gevestigde namen bewijzen waarom zij op het podium thuis horen.

Historie

Door de jaren heen is het bezoekersaantal gestegen. Waar ze begonnen in 1978 met ongeveer vijfhonderd bezoekers, zijn ze uitgegroeid tot een festival waar elk jaar minimaal vijfentwintigduizend festivalgangers vrolijk rondlopen op het Waterpop-terrein. In het verleden hebben we al mogen genieten van geweldige bands als: Radiohead, Faithless, Herman Brood and his Wild Romance, Manic Street Preachers, The Verve, dEUS, Krezip, Within Temptation, Novastar, Biffy Clyro, Triggerfinger, Blaudzun, Balthazar, DE STAAT en nog veel meer talent.

Programma

Naast een vernieuwend programma biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een uitgebreide festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Veel cultuur en gezelligheid dus.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod