The Hague Open 2017


Het The Hague Open is na het ABN AMRO World Tennis Tournament en het Ricoh Open het derde grootste tennisevenement van Nederland. Vanwege de goede faciliteiten en uitstekende verzorging komen de spelers jaarlijks graag naar Scheveningen. Hierdoor geldt het The Hague Open al jaren als kweekvijver voor jong talent en bezochten toppers als Safin, Rios en Monfils het toernooi al vroeg in hun carrière.

Toptennis Scheveningen

Van 17 tot en met 23 juli 2017 wordt voor de 25e keer een Challenger tennistoernooi in Scheveningen georganiseerd.

Dit jaar kent de historische 25e editie van 🎾The Hague Open een prachtig deelnemersveld, met topspelers uit binnen- en buitenland. Het hoofdtoernooi van de ATP Challenger gaat op maandag 17 juli van start, met de finales op zondag 23 juli. Het jaarlijkse evenement op de gravelbanen van de Mets (aan de Berkenbosch Blokstraat 20 in Scheveningen) verwelkomt dit jaar een buitengewoon gevarieerde groep topspelers en veel bekende namen.

Historie

De Mets Tennisbanen in Scheveningen bestaan al sinds 1926. Het bijbehorende stadion was toen het eerste tennisstadion van Nederland. De banen liggen midden in een woonwijk in het hartje van Scheveningen, op een steenworp afstand van het KΓΌrhaus. Vanwege die bijzondere ligging worden de Mets Tennisbanen ook wel eens ‘Klein Wimbledon' genoemd, naar het bekende tennispark in Londen.

Sinds 1928 zijn er regelmatig internationale tenniswedstrijden georganiseerd. In die jaren kwam ook prinses Juliana regelmatig naar de banen om zelf te tennissen of om wedstrijden te bekijken. Sinds 1993 zijn de banen het vertrouwde decor van het jaarlijkse Internationale Challenger toernooi in Scheveningen. Het The Hague Open, dat vroeger bekend stond als Siemens Open en Sport1 Open, heeft zijn bestaansrecht in die jaren meer dan genoeg bewezen.

Wereldtoppers als Marcelo Rios, Gael Monfils en Marit Safin waren actief in Scheveningen en ook de huidige talenten van het internationale tenniscircuit weten de weg naar de Mets banen nog altijd te vinden. De afgelopen jaren wonnen topspelers als Jerzy Janowicz (2012) en David Goffin (2014) in Scheveningen.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod