The Hague African Festival 2017


De Haagse zomer en 🌍The Hague African Festival horen bij elkaar. Voor de negende keer op een rij kunnen liefhebbers van Afrikaanse– en aanverwante klanken uitbundig genieten op het festival. Op zondag 16 juli 2017 gaan ze 'back to the roots' naar het Haagse Zuiderpark!

Back to the park

Het festival verhuist vanaf het Spuiplein naar de plek waar het negen jaar terug allemaal begon. Het sfeervolle Zuiderpark Theater is dit jaar the place to be voor het festival. De mooie, groene en bos- en waterrijke omgeving van het Zuiderpark dient als natuurlijke omlijsting voor een ideale beleving voor jong en oud.

Programma

Ook dit jaar heeft The Hague African Festival qua muziek een bijzonder programma samengesteld, met oude bekende en spannende nieuwe acts uit alle windstreken:

• Ebou Gaye Mada • Kyekyeku • Newen • Rabasa •

Veelbelovend Haags talent

Ook dit jaar is er op het festival weer een speciaal podium voor Haags talent. Daar wordt aan veelbelovende Haagse talenten uit allerlei hoeken – maar liefst met een Afrikaanse connectie – de ruimte gegeven om aan een breed publiek te laten zien wat zij in huis hebben. Op het speciale amateur-podium laten bands, dansers en andere kunstenaars hun skills zien (13.00 – 15.00 uur).

Kinderdorp met speciaal kidsprogramma

De jongsten onder ons worden zeker niet overgeslagen op dit festival. Tussen 10.00 en 12.00 uur staan zij centraal met een cultureel programma vol muziek, theater, workshops, verhalen vertellen en een kinderspeelplaats. Muzikale kids (en ouders) kunnen hun talent aan het publiek laten zien op het grote podium. In de speciale Afrikaanse tenten worden djembé-lessen gegeven en kan een educatief programma gevolgd worden over hoe mensen in Afrika leven.

Afrikaanse markt

Uiteraard mag de speciale Afrikaanse markt niet ontbreken. Je kunt struinen langs de kraampjes waar je de leukste Afrikaanse spulletjes kunt aanschaffen of overheerlijke Afrikaanse maaltijden proberen.

African Artists & Entertainers Expositie

In het atrium van het Haagse stadhuis is van maandag 12 juni tot en met zaterdag 24 juni 2017 de speciale Afrikaanse expositie Celebrating African Artists & Entertainers. Grote Afrikaanse muziekhelden van vroeger en nu als Femi Kuti, Manu Djibango, Osibisa, Koffi Olomide, Lucky Dube, Akon, K'naan, Khaled, Dobet Gnahore en vele anderen vormen de inspiratie voor de door Topaze georganiseerde expositie.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod