Schollenpop 2017


Schollenpop is een gratis toegankelijk popfestival op het Zuiderstrand in Scheveningen dat jaarlijks plaatsvindt op de eerste zaterdag van augustus. Dit jaar valt 🎸Schollenpop op 5 augustus 2017.

Uit de hand gelopen strandfeestje

Opgezet als een strandfeestje voor een paar vrienden in 1997 is Schollenpop uitgegroeid tot een festival van formaat, tot ver over de landsgrenzen bekend. De organisatie is nog steeds in handen van 6 vrienden, die één gezamenlijke hobby hebben: Schollenpop!

Doelstelling

Doelstelling van de stichting is om in de programmering een aantal regionale bands mee te nemen zodat zij een kans krijgen zich op een groot podium met professioneel geluid en licht te laten zien, en horen, aan een groot publiek.

Als middel om de doelstelling te verwezenlijken organiseren ze jaarlijks het Schollenpopfestival, een laagdrempelig popfestival met minimaal de helft van het programma lokaal talent aangevuld met meerdere landelijk of internationaal bekende bands. Deze acts, de publiektrekkers, moeten de aandacht voor het opkomend lokaal talent hierbij genereren.

Den Haag Festivalstad

Een publieksevenement waar jong en oud van kan genieten. Schollenpop draagt graag bij aan het imago van Den Haag als festivalstad. Temidden van alle andere festivals die Den Haag rijk is heeft Schollenpop door de jaren heen een vaste plek verworven. Gezien de locatie zelfs een unieke, ook landelijk gezien.

Betrokkenheid lokale bevolking

Belangrijk bij de organisatie van Schollenpop is de betrokkenheid van de lokale bevolking bij het festival wat tot uitdrukking komt in het feit dat zo’n 120 vrijwilligers, uit Scheveningen en Den Haag, het evenement in goede banen leiden in de dagen voor, tijdens en na het festival.

De combinatie van zon, zee, strand en muziek en natuurlijk de inzet van al die vrijwilligers hebben Schollenpop in zeventien jaar gemaakt tot wat het nu is geworden. Namelijk het één van de gezelligste zomerfestival van de Haagse regio. De locatie van het festival namelijk; het Zuiderstrand van Scheveningen maakt het festival extra aantrekkelijk.

Mindervaliden

Ook aan de minder valide bezoekers hebben we gedacht. Het strand (festivalterrein) is bereikbaar met rolstoelen en/of scootmobielen via een speciaal pad. Er is een rolstoelplatform aanwezig vanwaar een goed uitzicht is op het podium. Hierbij is tevens een toilet aanwezig.

Programma 2017

In Nederland kon men de afgelopen drie jaar niet om Jett Rebel heen. Hij is extravagant, volkomen zichzelf en doet Γ‘lles voor de muziek. Tot hij erbij neervalt. Letterlijk. Nu is er goed nieuws voor muziekliefhebbers: Jett Rebel komt naar Schollenpop in Scheveningen!

Ook Danny Vera (huisband van Voetbal Inside), Playground ZerO (vervanger van DeLikt), Jebroer, Mayan, Call it Off, Avi on Fire, The Stangs, The Great Communicators, TentempiΓ©s, G.O.D. en het DJ-collectief Afternoon Delight komen naar het Zuiderstrand.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod