Stompwijkse Paardendagen 2017


De Stompwijkse Paardendagen zijn al meer dan een eeuw een begrip in Stompwijk en ver daarbuiten. Voor de 108e keer spannen de bewoners van het polderdorp in het 'Groene Hart' zich dit jaar opnieuw vol overgave in om een bruisend en gezellig evenement voor jong en oud te organiseren.

Paardensport staat centraal

Tijdens de 🐎Stompwijkse Paardendagen — die dit jaar gehouden worden van vrijdag 21 tot en met maandag 24 juli 2017 — staat de paardensport centraal, maar liefhebbers van ander vermaak komen ook aan hun trekken.

Ook aan de kids is gedacht

Voor de kinderen is er vier dagen lang een kermis met een groot aantal attracties.

PROGRAMMA

Kijk voor het 🐴volledig programma op de website van het evenement.

Vrijdag

Op vrijdagavond wordt het evenement om 18.30 uur feestelijk geopend met een fanfare, ruiters en aangespannen rijtuigen.

Zaterdag

Op zaterdagmiddag is er de Stompwijkse Landleven FAIR en tegelijkertijd wordt er tijdens de springwedstrijd gestreden om de "Helden van Nooit Gedacht" wisseltrofee.

Zondag

Op zondagmiddag vinden de populaire ponyrennen plaats. Deze middag is van oudsher één grote reünie van familie, vrienden, oud-Stompwijkers en paardenliefhebbers. De kleinsten onder ons kunnen zich alvast voorbereiden op een carrière in het ponyrennen, want tijdens de pauze kan er ezeltje worden gereden. Jong geleerd is oud gedaan!

Maandag

Op maandagmiddag is het absolute hoogtepunt van de Stompwijkse Paardendagen: de kortebaandraverij, geliefd bij eigenaren, pikeurs en toeschouwers. Het is de enige kortebaandraverij in Nederland die op gras wordt gereden. En waar je ook zit of staat, je kunt alles overzien!

Zoals altijd worden de paardendagen afgesloten met een prachtig 🎆vuurwerk🎆.

Stompwijk

Stompwijk is een dorp, onderdeel van de gemeente Leidschendam-Voorburg, gelegen ten oosten van de Vliet of Rijn-Schiekanaal en aan de Stompwijkse vaart. Stompwijk grenst aan de gemeente Zoeterwoude in het oosten en Voorschoten in het westen, Zoetermeer in het zuiden en Leiden in het noorden. Stompwijk is een echt polderdorp, gelegen tussen uitgestrekte polders waaronder de Zoetermeersche Meerpolder. Door de aanwezigheid van de tot 1965 door binnenschippers gebruikte Stompwijkse Vaart wordt het dorp gekenmerkt door zeer vele draai- en ophaalbruggetjes langs de vaart. Tussen de Stompwijkseweg en de buurtschap Wilsveen ligt een bekende en druk bezochte molendriegang ('de drie molens') met een visgelegenheid in de Driemanspolder.

Door de snelle verstedelijking bij Zoetermeer en Leidschenveen verandert het dorp meer en meer van een groene oase in een verstedelijkt landschap. In de omgeving liggen verschillende grote recreatieprojecten zoals Vlietland, de Leidschendammerhout, de Noord Aa, het Zoetermeerse Westerpark en nieuwe natuurgebieden als de Vogelplas Starrevaart.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod