Dag van de Haagse Geschiedenis 2018


De Dag van de Haagse Geschiedenis is bedoeld om inwoners van Den Haag bekend te maken met de rijke geschiedenis van hun stad.

De Dag 2018

Ook dit keer doen er weer vele Haagse professionele en vrijwillige erfgoedorganisaties mee. Zij organiseren allerlei activiteiten zoals stadswandelingen, lezingen, boottochten en workshops voor volwassenen en kinderen. Het festivalterrein is gratis toegankelijk voor jong en oud. Het thema dit jaar is: Vreemde Vogels.

Hoe werkt het?

De Dag valt dit jaar op zaterdag 14 april. Het Plein is festivalterrein en het middelpunt van alle activiteiten. Hier vind je de informatiemarkt. Op deze markt kun je bij verschillende kraampjes tickets halen voor activiteiten. Op de 🏰website van het evenement vind je alle activiteiten die de deelnemers aan de Dag van de Haagse Geschiedenis organiseren, hoe laat de activiteit begint en of het iets kost. Let op: Als je mee wilt doen moet je altijd eerst een ticket halen op het Plein! (tenzij anders vermeld).

Waarom deze dag?

Al ruim 10 jaar organiseert het Haags Gemeentearchief de Dag van de Haagse Geschiedenis. Het doel van deze Dag is om alle inwoners van onze stad bekend te maken met de rijke geschiedenis van Den Haag en hen dit zelf ook te laten ontdekken. Waar liggen de wortels van Den Haag en de Hagenaars? Ook dit jaar werken vele erfgoed- en culturele instellingen en organisaties in Den Haag samen om dit doel te bereiken.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod