Classical Encounters 2018


Classical Encounters (voorheen Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag) is hรฉt internationale kamermuziekfestival van de regio Den Haag. Sinds de oprichting in 2003 stelt artistiek leider Eva Stegeman jaarlijks een verrassend programma samen; concerten die zich kenmerken door innovatieve en inspirerende ‘ontmoetingen’ tussen musici en publiek.

For the Love of Music

Van woensdag 4 tot en met zondag 8 april 2018 viert 🎻Classical Encounters zijn 15e editie: 'For the Love of Music'.

15 jarig jubileum

Het Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag bestaat 15 jaar. En dat vieren ze uitbundig met een aantal bijzondere activiteiten. Deze mijlpaal hebben ze ook aangegrepen om het festival in een nieuwe, frisse jas te steken. Een nieuwe uitstraling รฉn een nieuwe naam, maar inhoudelijk een vertrouwd festival. De naam 'Classical Encounters' drukt uit waar het festival al sinds jaar en dag voor staat: een internationaal georiรซnteerd festival waar unieke artistieke ontmoetingen centraal staan. Ontmoetingen tussen musici en muziek, tussen musici onderling, ontmoetingen met verschillende kunstvormen en concertformules, maar vooral ook de ontmoeting en uitwisseling met het publiek! In aanloop naar de jubileumeditie trakteren ze de stad op kamermuziek met onze Cultuurankertournee langs de acht stadsdelen van Den Haag.

Mecenas

In 'For the Love of Music' staat de bijzondere relatie tussen kunstenaar en mecenas centraal. Mecenassen hebben niet alleen het ontstaan van nieuwe composities gefinancierd, maar hebben vaak ook een creatieve rol gespeeld door bijvoorbeeld mee te denken over de inhoud van nieuwe stukken. In deze editie presenteren ze programma’s rond opvallende weldoeners en hun protegรฉs uit de muziekgeschiedenis. Maar ze kijken ook naar het hier en nu, bijvoorbeeld tijdens het openingsconcert waar niemand minder dan Dominic Seldis zal fungeren als veilingmeester. Daarnaast doen ze dit jaar buurstad Leiden aan. Niet zonder reden, want Mozarts grootste beschermheer Baron Gottfried van Swieten werd hier geboren en getogen voor hij naar Wenen ging.

Nieuwe Kerk

Ook in 2018 hebben ze weer een keur aan gevestigde namen en aanstormend kamermuziektalent klaarstaan. Het gerenommeerde ATOS Trio uit Berlijn komt optreden in de Nieuwe Kerk en excellent talent van het Koninklijk Conservatorium en het Nederlands Vioolconcours laat van zich horen. Blader door de nieuwe programmakrant en zoek iets van je gading.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod