Koningsdag


Op 27 april vieren we de verjaardag van πŸ‘‘koning Willem-Alexander. Het is een nationale feestdag en veel mensen hebben dan een vrije dag.

Vrijmarkten

Een vrijmarkt is een markt waarop iedereen zijn handelswaar mag verkopen. In veel steden wordt traditioneel een grote vrijmarkt gehouden op Koningsdag.

Op die dagen verkopen volwassenen bijvoorbeeld huisraad die niet meer nodig is, of andere overbodige spullen. Kinderen verkopen hun oude speelgoed. De handelswaar gaat van de hand voor zeer weinig geld. Kopen en verkopen doet men vooral voor het plezier en omdat weggooien "zonde" wordt gevonden.

Koningsdag biedt een dag vol vrolijke evenementen in de Haagse binnenstad en vrijmarkten in de verschillende wijken van Den Haag.

Koningskermis

Zoals elk jaar is er een 🎑Koningskermis op diverse locaties in Den Haag.

Geraniummarkt

Op het Lange Voorhout vindt traditioneel de nationale Geraniummarkt plaats. De standhouders bieden een ruime keuze aan geraniums, zomerbloeiende perkplanten, kuipplanten, vaste planten, vetplanten en kleine heesters. Ook voor tuinartikelen als plantenkuipen, bloembakken en klein tuingereedschap kun je op de markt terecht.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod