iAfrica Film Festival 2016


Het 🎦iAfrica Film Festival op zaterdag 8 oktober 2016 is een initiatief van stichting Yangambi. Het festival wil een platform creëren voor filmmakers van het Afrikaanse continent. Tijdens dit festival krijg je de kans om door de lens van Afrikaanse film­makers te kijken naar het Afrikaanse continent. Grote kans dat dit je perspectief verandert!

Het Festival

Het iAfrica Film Festival is een festival voor iedereen om nader kennis te maken met de Afrikaanse film. Er worden maatschappelijke vraagstukken in verband met Afrika en de verspreiding van het Afrikaanse volk over de verschillende delen van de wereld belicht.

Het festival belooft een opwindend karakter te hebben en biedt de bezoekers een ander perspectief van hoe Afrikaanse filmmakers maat­schappelijke vraagstukken met betrekking tot Afrika bekijken.

FILMS

Adamt (korte film)

Een jonge Ethiopische componist en drummer worstelt met een traumatische ervaring uit zijn kindertijd wanneer een dove geest in zijn leven verschijnt en inspireert hem om zijn herinneringen in een nieuwe richting te sturen.

iMashoka

Science fiction film waarin een land in Afrika wordt geconfronteerd met een nieuwe ernstige crisis; al het water is verontreinigd. Wat voor gevolgen heeft dat wanneer elke druppel moet worden gezuiverd voordat het gebruikt of geconsumeerd kan worden?

L'oeil du cycloon

L'oeil du cycloon (het oog van de storm) is een psychologisch drama over een jonge, vrouwelijke advocaat die is aangesteld omdat niemand anders de zaak van de rebellerende soldaat wil verdedigen.

Twaaga (korte film)

Burkina Faso is in 1987 een land dat in de greep van de revolutie is. Manu is een acht-jarige die houdt van superheld strip­verhalen. Als zijn grote broer Albert besluit om deel te nemen in een magisch ritueel om zo onoverwinnelijk te worden, realiseert Manu zich dat er levensechte krachten nodig zijn om te kunnen concurreren met zijn stripboek superhelden.

Lam

Ephraïm is een jonge Ethiopische jongen. Zijn vader laat hem en zijn schaap, waar hij onlosmakelijk mee verbonden is, verzorgen door een ver familielid. Deze woont ver van zijn door droogte geteisterde thuisland. Ephraïm is niet erg goed in de landbouw, maar hij heeft een verborgen talent: hij is een uitstekende kok! Op een dag vertelt zijn oom hem dat ze zijn schaap moeten offeren voor het volgende religieuze feest. Ephraïm is echter bereid om alles te doen wat nodig is om zijn enige vriend te redden en naar huis terug te keren.

Laat je tijdens dit festival in gedachte verplaatsen naar een ander deel van de wereld, dat Afrika heet!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod