Cutting Edge Jazz Festival 2016


Op zaterdag 12 november 2016 strijkt het Cutting Edge Jazz Festival neer in Theater De Nieuwe Regentes met een speciale editie: Experience Jazz! Een zintuiglijke beleving met literatuur, dans, film, beeldende kunst, jazzfood en natuurlijk heel veel muziek. Het programma van deze festivaleditie is door ProJazz speciaal ontwikkeld voor en in samenwerking met Theater De Nieuwe Regentes.

Vanaf 16:00 uur is er doorlopend een programma in het hele gebouw van Theater de Nieuwe Regentes. Literatuur, dans, film, beeldende kunst, jazzfood en natuurlijk heel veel muziek. Bepaal je eigen route en Experience Jazz!

GROTE ZAAL

17:15 uur.

Ikarai mengt de werelden van klassieke compositie en improvisatie tot een geluid bij een verhaal dat nog nooit eerder verteld is.

18:45 uur.

Pianist/componist Jeroen van Vliet is buitengewoon actief en maakt deel uit van veel verschillende groepen, waar­onder Eric Vloeimans’ Gatecrash en Estafest.

20:15 uur.

Corrie van Binsbergen werd bekend met haar band Corrie en de Brokken en het kwartet VanBinsbergen met Anton Goudsmit met wie ze eind jaren ’90 speelde.

21:45 uur.

Van hypnotiserende jazzfunk tot gloedvolle ballads en krachtige solo’s: Eric Vloeimans pakt flink uit met zijn elektrische band Gatecrash.

KLEINE ZAAL

16:30 en 18:00 uur.

Al vanaf het prille begin van het Cutting Edge Jazzfestival in 2013 is Jazzschool Den Haag van de partij.

19:45 uur.

Alexander Franken schrijft verhalen, liedjes en gedichten in het Nederlands. Zijn teksten zijn meestal licht van toon en humoristisch. Podiumdichter en wereldreiziger Max Lerou duikt regelmatig op bij Poetry Slams en literaire manifestaties en ook op dit festival.

20:30 uur.

De roman Grond vertelt het verhaal van jazztrompettist Lucas Lels, die strandt op het vliegveld van New York en daar wordt bezocht door oude en nieuwe demonen.

OVERIGE ZALEN

HET DIEPE

16:00 en 18:15 uur.

Zangeres en instrumentaliste Rugile heeft een passie voor improviseren.

19:30 en 21:00 uur.

Trishie Preston, in de DJ wereld beter bekend als “DJ Miss Brown”, draaide op veel bekende plekken, waaronder het Paard van Troje en de Museum Nacht.

HET KETELHUIS

18:00 en 19:30 uur.

Tenorsaxofonist Miguel Sucasas en zijn kwartet bestaat uit ervaren kanjers.

FOYER KLEINE ZAAL

16:00 uur.

Tijdens het Cutting Edge Jazzfestival is een selectie te zien uit het beste werk van drie Haagse Muziekfotografen.

STUDIO

16:00 uur.

Ontdek je talenten in de workshop van danser en choreograaf JΓ©rΓ΄me Meyer, onder meer bekend van zijn verbinding met het Nederlands Dans Theater. Op Cutting Edge gaat hij het avontuur aan met Gulli Gudmundsson op contrabas.

18:15, 19:45 en 21:15 uur.

Grijp dan je kans in de "huiskamer" van het Theater en stel je brandende vraag aan auteur Wil Boesten en muzikale creatieve duizendpoten als trompettist Eric Vloeimans en gitariste Corrie van Binsbergen.

TEAROOM

16:30 en 18:00 uur.

Dat het Koninklijk Conser­vatorium al decennia lang garant staat voor topkwaliteit, wordt ook deze editie weer bewezen.

19:30 en 21:00 uur.

Al vanaf het prille begin van het Cutting Edge Jazzfestival in 2013 is Jazzschool Den Haag van de partij. Ook deze editie geven zij weer acte de prΓ©sence met uiteenlopende ensembles, bestaande uit hun beste cursisten.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod