VIS|SCH 2016


Hoewel Scheveningen als badplaats tegenwoordig vooral de aandacht trekt, is het al honderden jaren een centrum voor de zeevisserij. De visserij bepaalde tot voor kort het beeld van Scheveningen. Helemaal toen in 1903 de zeehaven werd geopend en aan de haringvangst maar ÊÊn naam werd gekoppeld, die van Scheveningen!

Scheveningse visserij

De haven van Scheveningen is vooral bekend vanwege Vlaggetjesdag, met de 'Hollandse Nieuwe Haring'. Maar er is meer dan alleen haring wat de kost schaft. De Scheveningse visserij heeft de handen ineen geslagen met een ambitieus project om de Scheveningse vis weer pro­mi­nent op de kaart te zetten. Daarin speelt de zout­water­visbeleving een belangrijke rol.

Het festival

Het culinaire visfestival 🐟VIS|SCH plaatst de visserij in een nieuw perspectief en laat bezoekers ervaren wat Scheveningse vis is. Bereiding en proeven zijn dÊ uitgangspunten tijdens dit festival waarin visserij, horeca en consument elkaar ontmoeten. Waar? Natuurlijk bij de schitterende Scheveningse vis­afslag op 7, 8 en 9 oktober 2016. VIS|SCH laat de vis­lief­hebber ruiken, zien en proeven wat Scheveningen met zijn visserij en restaurants allemaal te bieden heeft. Het festival is de start van het herfst- en winter­seizoen voor culinair Scheve­ningen en de rest van Den Haag!

Evenemententerrein

Het gezellige evene­menten­terrein bevindt zich dit jaar in de visafslag van Scheveningen met, door de open deuren heen, uitzicht op de haven. In de afslag staan sfeervolle eettentjes, foodtrucks en terrassen waar je van alle culinaire verrassingen kunt genieten. Daarnaast word je verrast met een muzikale en inhoudelijke programmering.

De ingang van het festival is aan de Visafslagweg, tegenover vis­handel Simonis en Roeleveld.

Eigenlijk valt er maar ÊÊn ding over dit culinaire Scheveningse festival te zeggen en dat is: “Ruik de zee, voel de wind, proef VIS|SCH!”

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod