Haagse Popweek 2016


Wil je zelf meemaken waarom Den Haag popstad nummer één van Nederland is, kom dan luisteren naar al hetgeen de Haagse Popweek te bieden heeft. Vanaf 14 tot en met 23 oktober 2016 zullen ruim honderd­vijftig acts zich aan je presenteren over ruim dertig locaties, die over de hele stad verspreid liggen. Bekende en onbekende acts zullen te zien zijn op verwachte, maar ook op onverwachte plaatsen. Er zullen zowel ´s avonds als overdag vele muziek­stijlen te beluisteren zijn. Voor het volledig programma en alle overige informatie kan je op de website van de Haagse Popweek terecht.

PROGRAMMA

Vrijdag & zaterdag

Nadat vrijdag 14 oktober de liefhebbers van elektronische muziek bij HOOP hun opening hebben gehad, is het zaterdag 15 oktober tijd voor synthesizermuziek in de Rockpalace en het rondreizende muziekfestival van de 🎶Popronde. De dag zal worden afgesloten met een Stoner Rockavond in het Haags Popcentrum.

Zondag, maandag & dinsdag

Zondag 16 oktober is er een speciale dag voor workshops, clinics en jamsessies en showcases. Op maandagavond 17 oktober is er het traditioneel Haags minifestival op en rond de Grote Markt, met negentien acts op zes locaties. Op dinsdag 18 oktober zijn de jazzliefhebbers aan de beurt.

Woensdag, donderdag & vrijdag

Behalve de vaste onderdelen zijn er deze keer ook een aantal geheel nieuwe onderdelen. Voor het eerst is er op woensdag 19 oktober een Scheveningse Popdag. Op donderdag 20 oktober zijn er in Paardcafé 'de Versafdeling' weer nieuwe Haagse bands die zich voor het eerst voor een groter publiek tonen. Bij Drone Valley is er electronische- en dronemuziek dat perfect past als experi­menteel nieuwtje. Op vrijdag 21 oktober zijn er Rock ’n Roll, Rap, Havy Metal en feelgood­muziek optredens.

Zaterdag

Zaterdag 22 oktober is een van de opvallendste dagen in de Haagse Popweek. Eerst zet het Bouck’s Festival de Boekhorst­straat sinds lang weer eens in de schijnwerpers. Dit gratis toegankelijke muziekfestival vindt plaats van vijf uur 's middags tot elf uur ’s avonds. Behalve genieten van Haags muziektalent kan je dan ook de bijzondere winkels van binnen bekijken.

Vanaf negen uur 's avonds tot half vijf 's nachts staat ook de Haagse Popnach in het Paard van Troje op het programma. Behalve het uitreiken van de Haagse Pop Prijzen staat de Popnach in het teken van een opvallende éénmalige reünie.

Begin september vorig jaar werd namelijk het F.A.S.T. (Free Architecture Surf Terrain) Surf­dorp na zes jaar opgedoekt vanwege het bestaande bestem­mingsplan. Het dorp was ook een broedplaats voor nieuw Haags talent en je kunt de bands die in dat dorp gevormd zijn nu in de het Paard van Troje, dé poptempel van Den Haag, zien optreden. Ook zullen door de surfers de nodige herinneringen aan het dorp worden opgehaald.

Zondag

Afsluiter van het festival is het Herfstfest op zondag 23 oktober, ook in het Paard van Troje. Dit drumfestival is vernoemd naar zijn initia­tief­nemer, de drummer Koen Herfst. Voor de tweede editie gaat Herfstfest de samenwerking aan met het Paard van Troje. Met optredens en workshops in de grote én kleine zaal door (inter)nationaal bekende drum­mers, een drumbeurs in de foyer, jams en 'shed sessions' in het café, snelheidswedstrijden, give­aways en nog veel meer.

Kortom, kom met zijn allen in de Haagse herfstvakantie genieten wat Nederlands popstad nummer één allemaal te bieden heeft!

André Mous


Dit is een bijdrage van: André Mous
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod