Indian Film Festival The Hague 2016


De 6e editie van het 🎦Indian Film Festival The Hague vindt plaats op 5 tot en met 9 oktober 2016 in het Filmhuis Den Haag en is een bruisend feest van Indiase film en cultuur. Een festival dat het publiek vermaakt met een verrassende diversiteit aan kleuren, persoonlijkheden en emoties. Het thema dit jaar is veelbelovend: Barstensvol kleur­rijke personages!

Het festival

Fantasie en realiteit wisselen elkaar af en bieden een fascinerende kijk op India als toekomstige economisch wereld­macht. Indian Film Festival The Hague is een platform voor actuele filmkunst uit India, voor opkomend en gevestigd film­talent. Het festival biedt iedereen van alle leeftijden, van kunst­liefhebbers tot trendy uit­gaans­publiek, vijf dagen lang een gevarieerd en boeiend film­programma.

FILMS

Hier volgt een greep uit het grote filmaanbod:

A Yellow Bird

Siva, een Singaporiaanse IndiΓ«r, komt thuis na het uitzitten van een achtjarige gevangenisstraf voor smokkel. Hij hoeft van zijn moeder niet op vergeving te rekenen, of op informatie over zijn vrouw en dochter, die hem hebben verlaten zonder een spoor achter te laten. Een reeks tragedies maakt de harde werkelijkheid van zijn nieuwe bestaan duidelijk. Hoe ver zal hij gaan om zichzelf te verlossen van zijn schuld?

Aap Ki Kasam

Twee mensen van geheel verschillende komaf raken verliefd op elkaar. Waar Sunitha rijk en welgesteld is moet Kamal dagelijks vechten voor zijn bestaan.

Aligarh

Gay. Hoe kan iemand die gevoelens in die drie letters beschrijven? Het is als poΓ«zie. Emotioneel. Iets heel diep van binnen. Een niet te controleren drift.

Amar Prem

De jonge Pushpa loopt weg van huis nadat haar man hertrouwt en haar begint te misbruiken. Later wordt ze naar een bordeel in Calcutta gebracht door haar oom. Hier leert ze Anand kennen, een jonge, ongelukkig getrouwde en verbitterde man.

Amdavad Ma Famous

Een hartverwarmende, visueel spec­tacu­laire documentaire over de essenties van het vlieger festival in Gujarat door de ogen van een kleine jongen, genaamd Zaid. Zaid Khadawala is een negen jaar oud kind wiens ogen glinsteren als hij een vlieger ziet vallen.

Anand

Anand is Hindoestaans voor plezier. Anand is een vrolijke jonge vrijgezel die aan kanker lijdt. Zijn vriend en dokter Bhaskar toont een grote affectie voor de rusteloze Anand, wiens enthousiaste en optimistische levensinstelling er voor zorgen dat Bhaskar zijn leven op een andere manier gaat ervaren.

Aradhana

Vandana en Arun worden verliefd op het eerste gezicht. Ze worden heel close en bekrachtigen hun liefde met een huwelijk in de tempel. Als Vandana zwanger is, en net voordat ze het huwelijk kunnen legaliseren, komt Arun om bij een vliegtuigramp. Vandana besluit het kind te houden en bevalt van een zoon, Suraj, maar moet hem achterlaten in een weeshuis.

Babu’s Dilemma

Een blik op expats die hopen om genoeg te verdienen om hun familie eens in de twee tot drie jaar te zien. Als zij niet op bezoek kunnen komen, worden ze nog steeds verwacht om geschenken mee te sturen met iemand die wel naar India kan gaan.

Barefoot to Goa

De film vertelt het verhaal van de elf jaar oude Prakhar en zijn negenjarig zusje Diya. We volgen het tweetal op een bijzondere road trip van Mumbai naar Goa om hun zieke en in de steek gelaten grootmoeder op te zoeken. Tijdens hun reis ervaren zij de immense verschillen tussen stad en platteland in India.

Veel kijkplezier op dit exotische filmfestival!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod