Popronde 2016


De Popronde is een gratis toegankelijk festival, dat de mogelijkheid biedt aan 138 talentvolle en meestal onbekende bands om ook buiten hun regio te spelen en intensieve tour- en speel­ervaring op te doen voor een groter publiek dan zij meestal gewend zijn. Om dit doel te bereiken, reist het festival voor de vijftiende editie van september tot en met november rond in 41 steden. In de regio Haaglanden vinden er twee poprondes plaats. Op 22 september 2016 wordt Delft aange­daan en op 15 oktober 2016 zijn ze in Den Haag. Voor het volledige programma en de locaties in beide steden kan je de 🎸Popronde website raad­plegen.

Het evenement

De Popronde beslaat dus elf weken en iedere donderdag tot en met zondag in die elf weken zullen de geboekte bands verschillende podia bespelen die door de centra van de 41 deelnemende steden heen lopen. De podia worden geplaatst in cafΓ©s, galeries, theatertjes, clubs, platen­zaken en zelfs kerken, winkels en boten. Alle muziekstijlen komen in de popronde voor en de bands spelen van 's middags tot en met 's avonds. Van metal tot hiphop, singer-songwriter en rock. Er zal dus altijd muziek zijn, waarbij je blijft hangen. Het is een showcase-evenement waar­op de groepen zich presenteren voor pers, publiek, plaatselijke podia en eve­nemen­ten­organisatoren. Het is dus een kweekvijver zonder wedstrijd­element.

De acts

De geschiedenis van de Popronde wijst uit dat je niet zomaar wat acts voorgeschoteld krijgt. Onder meer acts als Raccoon. Kensington, Go Back to the Zoo, Lucky Fonz III. Blaudzun en John Coffey komen uit dit festival voort. Stuk voor stuk acts die landelijk zeer bekend zijn geworden. De geselecteerde acts uit ongeveer 1300 aanmeldingen moeten dus wel veel in hun mars hebben. De aangemelde bands moeten namelijk ook nog in twee rondes langs de meetlat gelegd worden door de commissie die de acts aanwijst. Deze commissie bestaat uit 100 leden, die allemaal artistiek inhoudelijk met muziek bezig zijn en er is slechts plaats voor ongeveer tien procent van de aanmeldingen op de Popronde.

DELFT

De eerste Popronde in de regio Haaglanden  is  die  in  Delft  op 22 september 2016. In Delft staan 52 bands geprogrammeerd die in 17 verschillende muziek­stijlen op 29 locaties zullen gaan optreden. Drie bands zullen twee keer gaan optreden. De popgroep Rilan & the Bombardiers zal om vier uur het eerste akoestische optreden geven in een koffiebar. Punkgroep De Dood en rockgroep The Grand East zullen hun spetterende akoestische set weggeven op een rondvaartboot vanaf half acht ‘s avonds.

Blijf je liever aan land, dan kan je nog naar 28 andere locaties in Delft gaan, waar onder meer de al eerder genoemde groepen later op de avond ook zullen optreden in cafΓ©s, clubs, platenzaak en een trap­pisten­lokaal. Gewapend met pro­gramma­boekje gaan naar daar waar je wil zijn in het avondvullende programma, wie wil dat nu niet?

DEN HAAG

Op 15 oktober 2016 strijkt de Popronde neer in Den Haag. Het Haagse programma bevat 28 bands die 12 muziekstijlen ten gehore brengen in 17 locaties. Mocht je al in Delft geweest zijn, hier in Den Haag zijn slechts vier bands die ook in Delft te zien waren. In Den Haag staat ook drie vooroptredens geprogram­meerd, waarvan er een in een tattoozaak is door Magnetic Spaceman, een garagerock band. De meeste locaties zijn rond het Binnenhof gelegen.

Dus, als je jezelf wilt trakteren op de optredens van de mogelijke Neder­landse toppers van morgen in een zeer gemoedelijke, onbevangen sfeer, kom dan naar de Poprondes in Delft en Den Haag.

AndrΓ© Mous


Dit is een bijdrage van: AndrΓ© Mous
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod