The Hague Indian Fair 2016


Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2016 is er een beurs in het World Forum in Den Haag waar je kennis kunt maken met de veelzijdigheid van India.

India

India spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. De faam van de Indiase specerijen lokte menig ontdekkings­reiziger en han­de­laar naar de westkust van India. Vandaag de dag zijn het de kleurrijke bazaars, imposante paleizen, de beeldschone natuur en een levendige cultuur die voor een continue stroom van toeristen zorgt.

Door een snel groeiende economie met veel aandacht voor technologische ontwikkeling heeft India echter ook een aangenaam handels- en investeringsklimaat gecreëerd. De aantrekkingskracht van exotische specerijen heeft plaats gemaakt voor de ontelbare business opportunities op het gebied van ICT. Het Nederlandse bedrijfsleven investeert tegen­woordig vooral in de sectoren techniek, energie, logistiek, financiële dienstverlening en transport.

De groei van de Indiase economie is in toenemende mate ook in Den Haag te merken. Waar voorheen westerse bedrijven hun dienstverlening naar India verplaatsten, zijn het nu vooral de Indiërs die deze kant op komen. De aanwezigheid van verschillende Indiase multi­nationals en het feit dat Den Haag zich dé Hindustaanse hoofdstad van het Europese vasteland mag noemen maken onze stad aantrekkelijk voor Indiase bedrijven.

Culturele uitwisseling

Den Haag is dan ook een ideale plek voor culturele uitwisseling tussen Nederland en India. We zien een groeiende aandacht voor Indiase kunst en cultuur in Den haag. Neem bijvoorbeeld de onthulling van het standbeeld van de wereldberoemde dichter en Nobelprijswinnaar Rabin­dranath Tagore in de centrale bibliotheek of de opening van het Gandhi Centrum. De Hindu­staanse en ook de Indiase cultuur hebben onmiskenbaar een belangrijke rol in Den Haag.

Het evenement

De onbekendheid bij het grote publiek van de veelzijdigheid van de Indiase cultuur en de vele mogelijkheden voor handel tussen India en Nederland was een belangrijke drijfveer om dit evenement te initiëren en te realiseren. The Hague Indian Fair heeft als doel het Haagse en nationale festival landschap verrijken met een jaarlijks terugkerend evenement die de appreciatie van de Indiase cultuur vergroot en de handelsbetrekkingen tussen Neder­land en India stimuleert.

The Hague Indian Fair is een nieuw podium voor de Indiase cultuur. Een feest voor de zintuigen, een viering van de rijke en gevarieerde culturele erfgoed van India en de perfecte gelegenheid om India’s enorme handels- en investerings­poten­tieel te ontdekken.

Een evenement dat het publiek vermaakt met muziek, dans, film en heerlijke Indiase gerechten. Een ontmoetingsplek voor ondernemers, ambachtslieden, kunstenaars en ontwerpers.

Deze derde editie van 🙏🏾The Hague Indian Fair🌺 biedt twee dagen lang een verrassende mix van kunst, cultuur, informatie en inspiratie.

Kritische noot

Toch is er ook een kleine kritische noot met betrekking tot de evenementposter, zoals die momenteel te zien is op hun website. Op deze evenement­poster staat namelijk vermeld dat de toegang gratis is voor kinderen tot één meter. Dit is waarschijnlijk niet bewust discriminerend bedoeld, maar dat is het natuurlijk wel. Je zal als kind maar groot zijn voor je leeftijd!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod