India Dans Festival 2016


Traditiegetrouw staan in Den Haag de laatste weken van oktober in het teken van het grootste Indiase dansfestival van het Europese vasteland. Korzo brengt een rijk programma van verfijnde klassieke dans tot vernieuwende Indiase moderne dans. Naast een ijzersterke internationale programmering worden eigen innoverende producties gepresenteerd. Zo kreeg Korzo persoonlijk toestemming van de wereld­beroemde componist Philip Glass om de opera Satyagraha in een Indiase dansbewerking uit te voeren, gezongen door Zangam & Dario Fo koor.

Het festival

Het 🎭India Dans Festival opent dit jaar op 14 oktober 2016 en duurt tot en met 29 oktober 2016. Het ijzersterke Bharan­atyam­duo Renjith & Vijna hadden vorig jaar hun Nederlandse debuut en gooide daarmee hoge ogen. Dit jaar nodigde Korzo ze uit voor een nieuw avontuur; ze creรซren hun eerste moderne werk tijdens een residentie, ondersteund door de Kyliรกn foundation. Ook artists-in- residence Hari & Chethana maken een nieuw werk van moderne kathak geรฏnspireerd op de Ayurveda.

Korzo

Korzo viert ieder jaar in oktober twee weken lang de rijke Indiase dans en cultuur tijdens het India Dans Festival. Van Kathak tot urban en van Bharatanatyam tot aan moderne dans; Korzo is het podium voor toonaangevende en beginnende talenten. In de intieme ambiance van het Korzo theater worden inspirerende optredens van grote inter­nationale artiesten afgewisseld met verfrissende, moderne in-house producties. Ook is er plek voor de lokale dans­community om elkaar te ontmoeten, werk te presenteren en workshops te volgen.

Uniek

Door het unieke signatuur en de groeiende belangstelling van artiesten, publiek en pers is het festival een van de belangrijkste Europese manifestaties voor Indiase dans. Korzo laat zien dat niet-westerse klassieke dans ook hier van betekenis is en presenteert daarnaast dansers met een eigentijdse visie op de danskunst. Dankzij de laag­drempeligheid weet een breed publiek het festival te vinden en kunnen bezoekers genieten van topvoorstellingen, lezingen, films en workshops.

Nieuwe artiesten

Korzo staat erom bekend tijdens het festival ook nieuwe internationale artiesten te intro­duceren aan het Nederlandse publiek. Dit jaar zijn dat het Kathakduo Amit Khinchi & Shubi Johar en Kuchipudidanseres Sreelakshmy Govardharnan.

Divers programma

In het programma wordt veel aandacht besteedt aan verdieping, kennismaking en ontmoetingen. Het publiek kan meer leren tijdens de vele workshops en lezingen. Daarnaast worden er inleidingen en supercolleges gegeven over de voorstellingen, Indiase dansfilms getoond en na afloop kan het publiek de artiesten ontmoeten in de intieme foyer van het Korzo theater.

Club Bombay

Naast prachtige voorstellingen is er veel meer te beleven tijdens het festival. Dit alles gebeurt in Club Bombay. Club Korzo verandert tijdens het festival tijdelijk in een bruisende Club Bombay! Zo worden er mooie filmdocumentaires getoond in samenwerking met het Indian Film Festival The Hague en is er ruimte voor inspirerende nagesprekken, leuke meet & greets, lekkere diners en leerzame workshops. Toegang is voor bijna alle Club Bombay programma’s gratis, maar voor de workshops en diners moet een ticket gekocht worden.

Neem een passe-partout

Zin om u twee weken onder te dompelen in het India Dans Festival? Met een passe-partout kunt u alle voorstellingen van het festival in Korzo bezoeken. Daarnaast krijgt u 50 procent korting op het Holland-India Festival gala op 30 september 2016 in het Zuiderstrandtheater.

Geniet deze twee weken van het India Dans Festival!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod