Vliegerfestival Scheveningen 2016


Op 24 en 25 september 2016 vindt in Scheveningen het grootste inter­nationale vlieger­festijn in Nederland plaats. Tijdens het achtendertigste 🌬Vliegerfestival Scheveningen zal op het strand ten noorden en zuiden van de Pier een fantastisch schouwspel te beleven zijn. Alles staat of valt natuurlijk met de aanwezigheid van precies voldoende wind (te veel is ook niet goed), maar als het weer meewerkt kun je alle vliegers in verschillende soorten en maten zien vliegen. Het Vliegerfestival is leuk voor het gehele gezin en gratis toegankelijk. Exacte tijden van het festival vallen niet helemaal te geven, maar de richtlijn is dat het festival om elf uur 's morgens op zaterdag begint en zondagmiddag om vijf uur eindigt.

Locaties

Er zijn twee soorten vliegeraars. De meer dan honderd professionele vliegeraars die vaker op vlieger­festivals actief zijn en vanuit de hele wereld komen, zijn ten noorden van de pier te zien. De amateur­vliegeraars zullen aan de zuidelijke kant van de pier te zien zijn. Want of je nu wel of geen vlieger of ervaring in het oplaten ervan hebt, je kan er altijd zelf een oplaten. Er zijn verschillende stands die kant-en-klare vliegers te koop aanbieden op het festival. Er zijn ook workshops voor kinderen, waar ze zich aan kunnen melden om zelf een zo mooi mogelijke vlieger te maken om hem daarna zelf op te kunnen gaan laten.

Vliegershows

De professionele vliegeraars bieden topvliegershows met verschillende thema's. Dat zijn: topsport, historie, natuur, cultuur, wetenschap, kunst, technologie, stripfiguren en zelfs sciencefiction. Alle vliegers zijn uitgevoerd in verschillende kleuren, talloze maten en met de meest waanzinnige vormen. Zo zal de grootste monstervlieger van Europa zijn opwachting maken. De Megabyte is 66 meter lang en 25 meter breed en er is ruim 2000 vierkante meter stof in verwerkt. Om deze vlieger op te laten zijn tien personen nodig en moet een shovel hem verankeren.

Topsportvliegeraars zullen door middel van powerkitedemo's en freestyledemo's zelf met hun vlieger de lucht in gaan en geven workshops stuntvliegeren. Er zullen ook demon­straties gegeven worden hoe vliegers ritmisch kunnen vliegen op muziek en op zaterdag 24 september kan je naar een spectaculaire avondshow van acht tot half tien 's avonds, waarbij alle op te laten vliegers van duizenden lichtjes zullen worden voorzien.

Kortom, wil je aan het strand zijn, van een spectaculair schouwspel genieten of zelf je vlieger oplaten? Kom dan naar het Vliegerfestival in Scheve­ningen.

AndrΓ© Mous


Dit is een bijdrage van: AndrΓ© Mous
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod