Vlaggetjesdag 2018


Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt.

Vlaggetjesdag 2018

Vlaggetjesdag bestaat in 2018 uit 3 elementen: vrijdag: sing-along, zaterdag: vlaggetjesdag en zondag: gospel aan de haven.

Meer te beleven

Op vlaggetjesdag 2018 — zaterdag 16 juni van 10.00 tot 18.00 uur — staat de haring natuurlijk centraal. Maar ook voor niet-visliefhebbers is er op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven met muziek, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en verschillende demonstraties.

Dag vol activiteiten

Vlaggetjesdag Scheveningen wordt ieder jaar door honderdduizenden mensen bezocht. Er is tijdens dit evenement in de Scheveningen Haven dan ook van alles te doen voor jong en oud. Kijk je ogen uit bij de vlootschouw waar talloze grote en kleinere visserijschepen uitvaren en zorgen voor een spektakel op zee. Haal herinneringen op bij de Oud-Hollandse Kinderspelen waar kinderen de spelletjes spelen die opa's en oma's vroeger speelden. Ga terug in de tijd in het Schevenings Tafereel en Dorp, met foto's en ansichten en demonstraties van Scheveningse ambachten. En natuurlijk hap en test je tijdens Vlaggetjesdag de nieuwe haring!

Wolter Kroes sluit Vlaggetjesdag 2018 af

Voor Wolter Kroes is 2018 een jubileum jaar. Hij zit 30 jaar in het vak. In het kader van dit bijzondere jaar heeft Kroes het prachtig nieuwe album ‘Formidabel’ uitgebracht. Een album met de grote song boek klassiekers, maar naar eigen hand gezet en van Nederlandse teksten voorzien. Kroes zal vanaf 17.00 uur de haven op z’n kop zetten, ook met zijn kaskrakers, zoals 'viva hollandia' en 'ik heb de hele nacht liggen dromen'.

Sing-Along aan de vooravond van Vlaggetjesdag

De dag voorafgaand aan Vlaggetjesdag — vrijdag 15 juni 2018 — wordt om 19.30 uur ingeluid met een waanzinnig musicalmeezingspektakel: Sing-Along Vlaggetjesdag: hΓ©t meezingfeest van Scheveningen, Den Haag Γ©n omstreken! Sing-Along vindt plaats bij het hoofdpodium in de tweede haven waarbij iedereen wordt uitgenodigd om mee te zingen met bekende hits van toen en nu.

Gospel aan de haven

Op zondag 17 juni 2018 is er 'Gospel aan de haven'. Een 'blije Passion'. Een mooie, swingende, warme bijeenkomst voor alle religieus geΓ―nteresseerden. Gospel aan de haven is aan de Dr. Lelykade en start om 12.00 uur.

Geniet van de swingende muziek van het YMCA Gospel Choir en de prachtige warme stem van Joke Buis en de diep religieuze liederen die zij zingt.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod