The Hague African Beach 2018


The Hague African Beach gaat het witte strand rondom Aloha Surfschool in Scheveningen kleur geven.

Ervaar het bruisende strandleven van Afrika

In het kader van het festival "Feest aan Zee" laat de Haags Afrikaanse stichting Sankofa op zondag 17 juni 2018 iedereen kennis maken met het bruisende strandleven van Afrika tijdens The Hague African Beach. Alle zintuigen komen aan bod. Muziek, dans, eten, kunst, lifestyle, optredens, proeverijen, Afrikaanse braai en nog veel meer. Je kunt gewoon genieten van alles dat er om je heen gebeurt maar ook actief meedoen met bijvoorbeeld een Kizomba- of drumworkshop.

PROGRAMMA

De Afrikaanse Braai

Een Braai is een sociale manier van barbecueรซn. Integratie is hierbij belangrijk. De beschermheer van de Braai is niet voor niets Desmond Tutu. De Afrikaanse Braai in Scheveningen wordt verzorgd door de Haags Afrikaanse restaurants Swinging Safari en Three Stones en door Aloha Surf.

Muziek

De Afrikaanse DJ Austin, promotor en DJ van Afro Beat, Urban en Afro House zal gedurende het feest vele swingende Afrikaanse muziekgenres laten horen. Natuurlijk met de bedoeling om iedereen aan het dansen te krijgen.

Oke Sene band

De Haags Senegalese Oke Sene band zal een live optreden verzorgen. Oke is een zรฉรฉr inspirerende en enthousiaste masterdrummer uit Senegal. Hij woont en werkt al meer dan 20 jaar in Nederland en weet met vรฉรฉl passie en humor de opzwepende traditionele ritmes uit zijn vaderland over te brengen. Oke zal ook de drumworkshops verzorgen.

Workshops Kizomba

Elisa Sala komt uit Angola. Dans is haar passie en zij vindt het fantastisch om dit over te brengen en te delen. Het liefst wil zij dat iedereen net zo geniet en blij wordt van het dansen als zij zelf. Hier gaat zij dan ook haar best voor doen.

Workshop Percussie

De percussie workshop zal gegeven worden door de masterdrummer Oke Sene. Er wordt gebruik gemaakt van de djembรฉ, de doundouns, sabar en shakers.

Audiovisueel

Op een of meer grote schermen worden gedurende het evenement videobeelden getoond waarmee invulling wordt gegeven aan het thema "jouw zee, mijn zee". Er zal een live videoverbinding zijn met enkele Afrikaanse beach Hot Spots.

Surfles

Voor diegenen die benieuwd zijn hoe het voelt om de golven te trotseren biedt Aloha Surfschool een proefles surfen aan.

Bereikbaarheid

Het feest vindt plaats in en rond Aloha Surfschool in Schevingen. Strand Noord 2b. Navigatie: Visafslagweg, parkeren is daar gratis. Of Adriaan Maasplein 1. Openbaar vervoer: Tram 11 richting Scheveningen Haven/Strand. Uitstappen bij eindpunt.

Prijzen

Toegang tot het festival is gratis. Ook de workshops zijn gratis te volgen.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod