Nieuwjaarsduik Scheveningen 2018


De grootste Nieuwjaarsduik van Nederland vindt ook dit jaar weer plaats in Scheveningen! Start het nieuwe jaar fris met een duik in het koude Noordzee-water aan de Scheveningse kust ter hoogte van De Pier en het Kurhaus.

Podium in de vorm van de Unox-muts

Op het strand verrijst op maandag 1 januari 2018 een opvallend podium in de vorm van de bekende oranje Unox-muts, ontworpen door de designers van het decor van het populaire dancefestival Tomorrowland. Op het podium zullen de Gebroeders Ko de deelnemers opwarmen, voordat ze om precies 12.00 uur het ijskoude water induiken.

Tijden

Vanaf 10.30 uur start de inschrijving voor de 🌊Nieuwjaarsduik Scheveningen. Rond 11.45 uur is het tijd voor de gezamenlijke warming-up met muziek zodat iedereen lekker warm blijft. Om 12.00 uur gaat de duik van start. Wees op tijd als je mee wilt doen. Er mogen maximaal 10.000 mensen meeduiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden. Iedereen die deelneemt aan de Nieuwjaarsduik in Scheveningen ontvangt een Unox-muts, een herinneringsvaantje en het 'Terugblik', een speciale editie van de Unox erwtensoep in blik.

Temperatuur

Het zeewater heeft op Nieuwjaarsdag normalerwijze een temperatuur van rond de 5 graden. Het is dus raadzaam om warme kleding mee te nemen, een muts op te zetten en vooraf aan de Nieuwjaarsduik warming-up mee te doen. En na afloop kun je lekker genieten van een kop warme erwtensoep.

Kosten

Deelname aan de Nieuwjaarsduik in Scheveningen kost 3 euro die je betaalt bij inschrijving ter plekke. Het is dus niet mogelijk om vooraf te reserveren. De opbrengsten van de Nieuwjaarsduik gaan elk jaar naar een goed doel!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod