Europalia Arts Festival Indonesia 2017-2018


In de maanden december 2017 en januari 2018 vindt in de Nieuwe Kerk in Den Haag het 🎭Europalia Arts Festival Indonesia plaats — een satellietprogramma van Europalia International in Brussel — een van de belangrijkste kunstenfestivals van Europa. Dit jaar is Indonesië het gastland van dit tweejaarlijks evenement.

Samenwerking

Hoe kun je in slechts twee maanden de complexe en diverse cultuur van Indonesië tonen zonder hierbij in clichés te vervallen? In samenwerking met Indonesische en Europese artiesten, curatoren en experten, gaan Europalia, het Zuiderstrandtheater en De Nieuwe Kerk deze uitdaging aan. Hierbij tonen ze de meest onverwachte en contrasterende kanten van Indonesië. Ontdek een land rijk aan tradities maar ook stevig geworteld in het heden.

Europalia Arts Festival Indonesia wordt mede mogelijk gemaakt door Tong Tong Fair, Zuiderstrandtheater, Europalia en De Nieuwe Kerk.

Ikke Nurjanah

Op zaterdag 6 januari 2018 zal om 20.15 uur de Nederlandse finale van dit evenement worden gehouden in de Nieuwe Kerk in Den Haag met een optreden van Ikke Nurjanah!

Wie dangdut hoort, denkt Ikke Nurjanah. Zij is een van Indonesië's meest prominente en succesvolle dangdut zangeressen en tevens een TV-beroemdheid. Dangdut is heerlijk swingende Indonesische pop, met muzikale invloeden uit alle hoeken van de wereld: rai, rock, house, hiphop en R&B. Tegelijkertijd zijn het ritme en de harmonie stevig verankerd in de traditionele muziek van Indonesië. Dangdut is het lokale antwoord op westerse pop. Ikke Nurjanah verwierf (internationale) roem door haar prachtige stem en verfijnde popsongs. De zangeres won maar liefst drie Indonesian Music Academy Awards (AMI), voor het beste dangdut-album. De wereldster, alomtegenwoordig op de Indonesische radio en televisie, is de ideale gast om dit tweejaarlijks evenement swingend af te sluiten!

Street Food

Voorafgaand aan dit concert kun je gebruik maken van heerlijk Indonesisch 'Street Food'.

Wanneer je een ticket inclusief 'Street Food' bestelt, krijgt je de Nasi Kuning schotel. Deze bestaat uit: Nasi Kuning (gestoomde rijst van geelwortel), Daging Bali (rundvlees bereid in Balinese boemboe), Toemis Buncis Tempe Pete (sperzieboontjes met gefermenteerde soja en aromatische bonen), Sambal Goren Telor (gekookt ei in geurige kokossaus), Sate Ayam (kipvlees geroosterd aan stokjes geserveerd met pindasaus), Atjar ketimun (zoet-zuur van komkommer), Krupuk Udang (crackers van garnalendeeg), Bawang Goreng (krokant gebakken uitjes), Seroendeng (gebrande kokos met pinda's) en Sambal Badjak. Ter plaatste zal er nog meer 'Street Food' verkrijgbaar zijn.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod