European Championship Bicycle Beachrace 2017


Rijden met de mountainbike op het strand in de winter wordt steeds populairder.

Strandrace

Dit jaar vindt wederom de 🚴European Championship Bicycle Beachrace plaats. Op zondag 10 december 2017 van 08.00 uur tot 14.30 uur barst de strijd los op het strand van Scheveningen.

Het evenement start in Scheveningen, deelnemers rijden vervolgens over het strand tot aan Katwijk. Zij keren daar om terug naar Scheveningen. Dit rondje doen de renners tweemaal. In totaal leggen de renners 54 kilometer af. Ook voor de recreanten is er de mogelijkheid sportief aan de slag te gaan. Zij kunnen de 27 kilometer variant (1 ronde) doen.

Strandcompetitie

Vanwege de toenemende populariteit besloot de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) een aantal jaren terug met een strandracecompetitie te beginnen. Evenals het organiseren van een officieel Nederlands kampioenschap.

Het ontstaan van het EK beachrace

Zelfs op Europees niveau viel de groeiende populariteit op. De Union EuropΓ©enne de Cyclisme (UEC) is bij hoofde van haar algemeen secretaris Enrico Della Casa bij de Noordwijkse wedstrijd van de KNWU Strandracecompetitie geweest, werd enthousiast en heeft haar fiat gegeven voor het Europees Kampioenschap.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod