Cutting Edge Jazz Festival XS 2017


De levende Amerikaanse jazzlegende Chris Potter vormt dit jaar met zijn trio de hoofdact op het Cutting Edge Jazzfestival XS.

Editie 2017

Het 🎷Cutting Edge Jazzfestival XS is op zaterdag 18 november 2017 in De Nieuwe Regentes. Maar er is meer! Ook deze editie zoekt ProJazz in het Cutting Edge Jazzfestival de grenzen op tussen jazz en andere muzikale genres en kunstvormen als gesproken woord en beeld. Een compacte editie met klinkende namen uit de nationale Ên internationale jazzscene.

Chris Potter

Saxofonist Chris Potter werd in 1971 geboren in Chicago. Al op jonge leeftijd bleek wat voor een bijzonder talent hij was. Als achttienjarige muzikant trok hij naar New York en ontwikkelde daar een vriendschap met pianodocent Kenny Werner. Grootheden zoals Ray Brown, Paul Motion en James Moody vroegen hem in hun orkest. Ook speelde hij mee op albums van Werner, de Mingus Big Band, Steve Swallow en Dave Holland.

In de jaren daarna ontwikkelde Potter zich razendsnel tot een bijzondere bandleider. Vanaf midden jaren negentig kreeg hij de kans om op het gerenommeerde jazzlabel Concord een aantal soloalbums op te nemen. Hierop liet hij horen dat zijn gave voor experiment en vernieuwingsdrang prachtig eigen werk opleverde. Tevens ging Chris in die periode met het befaamde pop-/jazzduo Steely Dan op wereldtournee en speelde uiteindelijk op hun comeback-cd 'Two against Nature'. Chris Potter is niet bang om een crossover te maken naar het grote publiek, zonder daarbij zijn identiteit te verliezen.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod