Nederlands Bierproeffestival 2017


Het is dit jaar al weer de 6e editie van het Nederlands Bierproeffestival!

Openingsfestival

Op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 mei 2017 wordt het 🍺Nederlands Bierproeffestival🍻 weer georganiseerd! Het festival is het openingsevenement van de Week van het Nederlandse Bier waar 3 dagen lang ruim 40 Nederlandse brouwerijen hun bieren presenteren. Bierliefhebbers kunnen tijdens het festival genieten van veel verschillende biersoorten in een ontspannen sfeer en bij de unieke locatie, de Grote Kerk in Den Haag.

Wat is Nederlands bier?

Nederland kent meer dan driehonderdvijftig verschillende brouwerijen waar gepassioneerde brouwers aan de ketels staan. Ze zijn verdeeld over alle provincies. Er zijn grote wereldwijde concerns bij, maar ook hele kleine, die het niveau van de badkamer net ontgroeid zijn. Er zijn brouwerijen die alleen voor het eigen cafΓ© brouwen, en waar je naar toe moet gaan om het bier te kunnen proeven. Maar er zijn ook brouwerijen op meer of minder zichtbare locaties die hun bier op fles afvullen, zodat je er ook thuis van kunt genieten.

Met zoveel eigenzinnige brouwers is het niet verbazend dat er een grote variΓ«teit aan smaken is ontstaan. Natuurlijk blijft pils, in vele soorten en maten het meest gedronken bier in ons land. Dat bier heeft gezelschap gekregen van nieuwe uitvindingen als koffiestout, herontdekkingen van oude bierstijlen als gruitbier, of Nederlandse vertalingen van oorspronkelijk buitenlandse bierstijlen als weizen, tripel of indian pale ale. Ieder seizoen brengt zijn eigen bieren: van zware winterbieren, via blonde lentebocken en frisse zomerbieren tot het bekendste en meest eigen seizoensbier van Nederland: herfstbock. Er zijn doordrinkbieren en genietbieren, bieren die het uitstekend passen bij de maaltijd, of juist op een zonnig terras. Ontdek en laat je verrassen door wat het Nederlands bier allemaal te bieden heeft.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod