Bollywood Boulevard Festival


De derde editie van het 🎦Bollywood Boulevard Festival vindt plaats in Den Haag op 5, 6 en 7 mei 2017. Een weekend lang wordt u meegenomen in de betoverende wereld van Bollywood.

Bollywood

Bollywood staat bekend als een kleurrijke wereld met veel zang en dans. Een typische Bollywoodfilm is een mix van diverse genres als liefde, drama, komedie en actie. Deze films worden aangeduid als masalafilms, dat weer verwijst naar een mix van kruiden zoals in de Indiase keuken wordt gebruikt.

Festival

Bollywood Boulevard is een nieuw jaarlijks terugkerend Bollywood festival met films, dans en muziek in het centrum van Den Haag. Een weekend lang nemen zij u mee in de betoverende wereld die Bollywood heet. Met een filmpremiΓ¨re, nostalgische films, zinderende muziek & zangprogramma’s en prachtige dansoptredens!

Films

De Bollywoodfilms zijn al sinds jaar en dag immens populair bij de Indiase diaspora. Maar de laatste jaren groeit haar populariteit en bereikt het landen als Duitsland, China en Japan. Ook in Nederland is de belangstelling voor deze films sterk toegenomen.

Aantrekkingskracht

Er wordt weleens geroepen dat het goed gaat met een stad wanneer het goed gaat met de cultuur van een stad. Een festival als Bollywood Boulevard verhoogt de aantrekkingskracht van de stad door bij te dragen aan de culturele verrijking van de medemens. Het festival hoopt op deze manier saamhorigheid te creΓ«ren en de inwoners van Den Haag en omstreken nader tot elkaar te brengen.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod